Nieprzyjemny zapach z nawiewu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś ma to samo co ja? Kiedy puszczam zimny nawiew, to wyraznie czuć zapach rozgrzanego silnika lub nagrzanych elementów układu chłodzenia. Samo powietrze jest chłodne, ale ma niezbyt pożądany we wnętrzu zapach.
W poprzednich, różnych samochodach nigdy tego nie było.
W książce Morawskiego na str. 157 jest rysunek z którego wynika, że całe powietrze "idzie" zawsze przez _ radiator parownika klimatyzacji_ ale ja klimy nie posiadam!
Może ktoś ma taki problem i wie jak temu zaradzić?

jak capi z nawiewu płynem chłodniczym to :
1) Walnęła uszczelka pod głowicą ( u mnie tak było )
2) Walnęła nagrzewnica.

Niestety

a u mnie walnela nagrzewnica. zapach jest specyficzny, słodki. nalezy pojezdzic, wyjsc z auta i po paru min. wejsc - wtedy czuc.

jak masz gdzies wyciek to moze poczekaj i dziura sie zaslepi, tak jest u mnie na chlodnicy, puszczala w jednym miejscu ale po krotkim czasie dziura sie zasklepila i jezdze tak juz pare miechow ale przed zima chlodnice wymieniam

A już myślałem że g.no w wentylator wpadło

[ wiadomość edytowana przez: AsterixGal dnia 2006-08-21 13:39:00 ]

Cytat:
2006-08-21 13:38:46, AsterixGal pisze:
A już myślałem że g.no w wentylator wpadło

Tego też nie można w 100% wykluczyć...

Cytat:
2006-08-21 13:38:46, AsterixGal pisze:
A już myślałem że g.no w wentylator wpadło [ wiadomość edytowana przez: AsterixGal dnia 2006-08-21 13:39:00 ]

A może ptaszka przemieliło

to chyba caly czas by walilo.

Ja dzisiaj wracałem z Mazur po drodze zdarzało się ze waliło nie raz nie wiedziałem co się dzieje żona mi powiedziała co. Jest koniec żniw chłopi gnuj w pole wyworzą moze to

[ wiadomość edytowana przez: markon dnia 2006-08-22 00:45:59 ]