Wskaznik poziomu gazu w butli.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chcialbym miec dokladny wskaznik poziomu gazu w butli, wymyslilem sobie aby byl to wskaznik z wyswietlaczem dwu-cyfrowym, tzn by pokazywal np. 22 litry. Zdaje sobie sprawe ze cyferki te beda sie nieustannie zmieniac. Jadnak mam pytanie czy ktos z Was wie czy sa takie liczniki, jesli tak to gdzie mozna ja kupic.

Pozdrawiam

Bezsensowne ze względu na bardzo zmienny poziom gazu w butli. Miałem kiedyś wskazanie na desce (wskazówka od ilości benzyny) i latała ta wskazówka jak opętana. Pozostałem przy wskazaniu diodowym na centralce (4 diody + rezerwa).

[ wiadomość edytowana przez: dRA_Killer dnia 2006-08-21 15:40:08 ]

Wcale nie musi skakać jak opentana. Wystarczy zastosować odpowiedni filtr dolnoprzepustowy (analogowy czy też cyfrowy - zależy od rozwiązania) i może całkiem fajnie działać po wykalibrowaniu.

no ale sa takie wskazniki z cyfrowym wyswietlaczem ( nie z diodami ani wskazowkami))?

WItam...w sprawie wskaznika..mam taki diodowy 4+ rezerwa...bardzo trudno wykalibrowac...gazownicy twierdza ..przyjedz PAn jak bedzie 7 litrow gazu to ustawimy..i zero efektu..caly czas pokazuje cuda...moze uszkodzony.? wiec jezdze na licznik..pozdrawiam.