Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Piotr_W Daewoo Espero 2.0 CD Tarnobrzeg | 2006-08-22 19:41:24 Kiedyś obiecałem pokazać jak wygląda zrobiny przeze mnie ściągacz do kierownicy.
Tak wygląda w rzeczywistości: ![]() ... a tak jego zwymiarowany szkic: ![]() |
![]() maskekk 1,5 wwa | 2006-08-22 20:59:59 Mojej wystarczy pare razy wyjchac z piachy i sama schodzi ![]() |
![]() tommi3737 Klubowy Weteran Megane CC Łódź | 2006-08-22 22:47:24 o sprężyny chodzi mi przednie=do tylnich tak jak piszesz zadnego sciągacza oczywiscie niepotrzeba |
Buba030 Płock | 2006-08-23 09:49:58
Ja mam takie najtańsze ściągacze chyba za 35 zł kupione i bez problemu demontowałem przednie sprezyny (wymiana łozyska kolumny ). Wytrzymały bez żadnych peknięc , odgiec itp. Tylko srube trzeba było przesmarowac porządnie smarem. |
![]() maskekk 1,5 wwa | 2006-08-23 18:46:58 Ja bym sie bal takim sciagaczem druciarskm robic, widzlaem co ze sciana zrobila sprezyna ktora wyrwala sie z takiego scigacza. jak by tam byla czyjas glowa to bylby pogrzeb. |
![]() Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2006-08-23 23:24:03 jeden strzał z buta i sama schodzi .... sciągalem niedawno bo mi sie zachciało pod nią kurze powycierac... ![]() |
![]() tommi3737 Klubowy Weteran Megane CC Łódź | 2006-08-24 04:35:11 |
![]() maskekk 1,5 wwa | 2006-08-24 23:20:28 Uzywalem oba. ten do sprezyn to wielkie nieszczescie, zajebac sie mozna krecac tymi srubkami i te dwa prety powinny byc naprzeciwko w praktyce ssuwaja sie do siebie. porazka. ten drugi bardzo dobry. |
![]() tommi3737 Klubowy Weteran Megane CC Łódź | 2006-08-25 04:44:31 wobec tego zaopatrze sie chyba w obydwa bo pomimo tego ze moze trudno sie tym kreci to niewidze lepszego rozwiązania-co do sworznia kulistego to niedawno temu zmienialem sworznie,drazki itp
Wszystko zrobilem sam tylko jedyny problem byl ze sworzniami-slyszalem o różnych technikach uderzania itp. po jakies goidznie jeden z nich wyszedl-z drugim postanowilem pojechać do mechanika który wymienial mi amorki i u którego od czasu do czasu robi kumpel-u niego taka usluga od sworznia kosztuje 30zł-ale se pomyslalem ze juz niebede walił w ten drugi bo jeszcze cos pokrzywie a oni to napewno mają jakies specjalne sciągacze-Wiec pojechalem do tego mechaniora ,wjechalem na kanał a ten młotek w ręke i do kanału-no i jeb jeb jeb przez 40 minut i zostalem poinformowany ze operacja powiodla sie ![]() troche mi sie to niespodobalo bo napierd... mlotkiem to ja tez potrafie i to za darmo... Pozatym koleś jakis psychol... kolega mial z nim przeboje-wysylal go do Kaczyńskiego.... Tak to jest ze w Łodzi jeszcze nieznalazlem zadnego porządnego warsztatu który by potrafil cos zrobic i niewrzucić klientowi przy okazji-wiec postanowilem sie zaopatrzec w te narzedzia bo dopóki mieszkam w Łodzi i jestem biednym studentem którego na ASO niestać to bede musial sam chyba wszytsko robic pozddrawiam |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-08-25 06:52:43
A myślisz, że w ASO to co robią? Głaskają auto i proszą aby wypuściło sworzeń? No... ale zaczątki prymitywnego warsztatu już masz ![]() |
![]() SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2006-08-30 14:35:54 Niestety prawda jest taka, że aby móc prowadzić warsztat należy zaopatrzyć się w zestaw solidnych młotków.
Od 0,25 kg. do min. 3 kg. a jeszcze lepiej do 5 kg. To wcale nie jest żart. Większości elementów zawieszenia bez paru młotów nigdy nie uda się wymienić. Pozdrawiam - SpeedR ![]() |
![]() JaChomik Klubowy Weteran Honda Civic 1.8 Szczecin/Glasgow | 2006-08-30 19:20:31
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Kula69 Klubowy Weteran BMW 530d Warszawa Ursynów | 2006-08-30 22:23:10 Podczepiając się pod wątek chce się zapytać jak zdiąć kiere z poduchą?? |
![]() JaChomik Klubowy Weteran Honda Civic 1.8 Szczecin/Glasgow | 2006-09-15 20:32:27 najpierw odłaczasz akumulator Po jakis 10 minutach odkrecasz 2 srubki z tyłu kierownicy albo na torx albo na inbus 4 jak zejdzie poduszka to nakretke a potem sciagaczem |
![]() JaChomik Klubowy Weteran Honda Civic 1.8 Szczecin/Glasgow | 2006-09-15 20:41:03 chyba ze sama zejdzie czasem tak bywa ze troche poszrpiesz i sama schodzi acha i jak bedziesz sciagał poduszke to uwazaj zeby nie rozwalic kostki od niej delikatnie ja podwarz i powinna zejsc jak odkrecis zaznacz jak była kierownica na trzpieniu zeby potem nie meczyc sie z ustawianiem |
![]() robertkaluza Klubowy Weteran Daewoo Espero 1.8 LP ... Tychy | 2011-04-29 12:40:33 Witam
Jaki jest rozmiar śruby która trzyma kierownicę (wersja z poduszką)? Dzisiaj będę ją ściągał, żeby mieć dobre dojście do stacyjki. Kiedyś odkręcałem zwykłym kluczem nastawnym, ale wiem, że nakrętka zaczynała objeżdżać, więc chciałbym pożyczyć od kumpla nasadowy (bo tak dużego nie mam). Muszę jednak wiedzieć jaki rozmiar pożyczyć. Pozdr. |
![]() robert_or3 Member Klubu Espero Citroen C5 FL Łękawica | 2011-04-29 14:08:42 Powinno być coś na ten temat w książce serwisowej. |