MID

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
"Żart" wymieniłem w swojej besti wyswietlacz i po podłaczeniu nowego i testowaniu go przez kilka dni okazuje sie że wskazuje mi różne wskazania średniego i chwilowego zużycia gazu i benzyny średnio wskazuje mi 0,5 l mniej zuzycia gazu niż benzyny i co jeszcze jest ciekawe to po podłaczeniu wskazał mi przy ok 15 l benzyny zasięg jazdy 400 km i wraz z przejechanym dystansem zasieg mi sie zwieksza teraz mogę juz przejechać 700 km niezły numer wymieniajcie wyswietlacze a bez tankowania bedziecie mogli jeździć w nieskończoność. przybywa wachy w zbiorniku. nadmieniam że niepomaga resetowanie i odłączanie akumulatora. jeszcze jedna sprawa czy ktoś probował podłaczac mida 32 stykowego zamiast tego na dwie kostki jesli tak to prosze o opis które przewody z instalacji wykorzystać do podłaczenia nowego modelu mida

[ wiadomość edytowana przez: winklerw dnia 2006-08-23 07:57:13 ]

Temat zużycia był wałkowany kilka razy
Cytat:
czy ktoś probował podłaczac mida 32 stykowego zamiast tego na dwie kostki jesli tak to prosze o opis które przewody z instalacji wykorzystać do podłaczenia nowego modelu mida

Schemat w łapę, będzie działać

Cytat:
2006-08-23 08:08:07, Scooby pisze:
Temat zużycia był wałkowany kilka razy Schemat w łapę, będzie działać

jaki schemat wiecej szczegółów
wyswietlacz ponoć pochodzi z takiego samego molelu jak moje auto a jego wskazania sugeruja że z innego modelu co do zmiany typu MIDA tochodzi mi o to że te 32 stykowe sa duzo tańsze

[ wiadomość edytowana przez: winklerw dnia 2006-08-23 09:36:22 ]
sprawdziłem stary nowy wyświetlacz pochodza z takich samych wersji auta 100% pewności

[ wiadomość edytowana przez: winklerw dnia 2006-08-23 13:18:46 ]

Cytat:
2006-08-23 08:44:22, winklerw pisze:
jaki schemat wiecej szczegółów wyswietlacz ponoć pochodzi z takiego samego molelu jak moje auto a jego wskazania sugeruja że z innego modelu co do zmiany typu MIDA tochodzi mi o to że te 32 stykowe sa duzo tańsze [ wiadomość edytowana przez: winklerw dnia 2006-08-23 09:36:22 ] sprawdziłem stary nowy wyświetlacz pochodza z takich samych wersji auta 100% pewności [ wiadomość edytowana przez: winklerw dnia 2006-08-23 13:18:46 ]

konieczka była interwencja tech 2 zczytanie banych ze starego wyświetlacza i wprowadzenie ich do nowego, co mozliwości zmiany języka komunikatów to jest taka możliwość ale w samochodach po 2000roku.

uwaga do wszystkich kupujacych na allegro uzywki zastanówcie sie dwa razy zanim to zrobicie i upewnijcie sie czy napewno to ten sam model samochodu i wyposażebnia inaczej czeka was kontakt z techem

Gdzie byłeś na TECHU? Ostatnio staniało poniżej 100zł

Cytat:
2006-08-28 12:53:12, Scooby pisze:
Gdzie byłeś na TECHU? Ostatnio staniało poniżej 100zł

eso białołecka 60 pln