MotoNews.pl
4 Szukam dobrego kolesia od szyberdachu w Gliwicach (156772/0)

Szukam dobrego kolesia od szyberdachu w Gliwicach

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Otoz moj Open-air leje jak glupi. Przecieka sama uszczelka wokol szyberdachu, a boje sie ze kupno nowej nic nie zmieni. Chcialbym ja jakos podkleic niestety jedne co mi przychodzi do glowy to cienka warstwa lepiszcza do uszczelniania szyb. Jednak takie rozwiazanie moze utrudnic pozniejszy demontaz, nie chcialbym tez zeby pozniejszy wlasciciel nazywal mnie partaczem

No więc tak radze to dać do fachowca - bo samemu to raczej nic nie zrobisz. Co do przeciekąjącego dachu to na 99% uszczelka - bo ci innego ... ??

Co do fachowców to jeden jest w Czerwionce więc nie masz daleko. Był jeszcze jeden na ul. Sobieskiego w Gliwicach (ulica ta leci od pająka w góre i przecina Toszecką - to jest na jej samym końcu po prawej stronie). Oczywiście nie wiem czy to jeszcze istnieje, ale 3 lata temu jak tam byłem to warsztat był, a gostek tani i dobry.

A tu masz adres do Czerwionki:
"Auto-Komplet"
Romuald Swonke
Czerwionka-Leszczyny ul. Brzozowa 27
tel. 032 431 57 89

każdy samochód z szyberdachem mna rynienki odprowadzające wodę, masz poprostu zatkane te kanaliki i dlatego Ci leje.
jak staniesz na progu w drzwiach to zobaczysz je po rogach szyberdachu(oczywiście jak go otworzysz) Przedmuchaje pod cisnieniem.
Nawet źle domknięty szyber nie powienien przeciekac przy "normalnym" deszczu. pzdr

Pojechalem na sobieskiego, ale oni zamykaja warsztat jak im pasuje niestety sie spoznilem. Postanowilem zrobic to sam. W rowki na sciance uszczelki nanioslem dwie cienkie warstwy masy uszczelniajacej do szyb ( takiej co nigdy nie twardnieje, nie luszczy sie) i przykrecilem spowrotem. test 4 konewek wytrzymal i lekkiego deszczu. Zobaczymy co dalej
pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi

Cytat:
2006-08-23 15:49:32, zwirowaty pisze:
Pojechalem na sobieskiego, ale oni zamykaja warsztat jak im pasuje niestety sie spoznilem. Postanowilem zrobic to sam. W rowki na sciance uszczelki nanioslem dwie cienkie warstwy masy uszczelniajacej do szyb ( takiej co nigdy nie twardnieje, nie luszczy sie) i przykrecilem spowrotem. test 4 konewek wytrzymal i lekkiego deszczu. Zobaczymy co dalej pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi

ciekawa koncepcja ale czy nie lepiej odetkać kanaliki?
i tak Ci będzie zaniedługo przeciekac i tak. pzdr

no wlasnie kanaliki sa w pelni sprawne i szczelne. wymontowalem caly szyber lacznie z tymi rurkami problemem byla uszczelka wokol szybru i masa kamienia nagromadzonego- w koncu ma juz 10 lat

No to tym bardziej bym wymienił uszczelke i miał problem z głowy, a nie łatał to prowizorycznie jakimś klejo-silikonem. Pewnie i tak za chwile wszystko wróci do normy i dach nadal będzie lał i to w najmniej odpowiednim momencie.
Wiesz to jest BMW, a nie FIAT 125p tutaj na dłuższą metę nie zrobisz nic drutem i kombinerkami