MotoNews.pl

Zmiana żarówek pozycyjnych w Getzie po lift.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Kupiłem sobie dwie żarówki do świateł pozycyjnych. Świecą na biało i każda składa się z 4 diod.
Problem zaczął się przy wymianie. Przy reflektorze jest tak mało miejsca że wyciągnięcie pozycyjnych graniczy z cudem. O ile żarówki świateł mijania można jeszcze wyciągnąć to pozycyjnych już nie. Może ktoś ma jakieś sugestie jak poradzić sobie z tym problemem. Nie chcę wyciągać całego reflektora z powodu wwyminay takich małych żaróweczek.
Najlepszy jest opis wyciągnięcia w instrukcji obsługi:
"1. Odłączyć przewód zasilający od żarówki.
2. Wymienić żarówkę na nową."
Mam wrażenie że takim tekstem sobie poprostu robią jaja ze mnie i wszystkich innych użytkowników(dodam że nie raczyli umieścić zdjęcia ani żadnego obrazka).
Poprostu konia z rzędem dla tego kto wyciągnie żarówkę wg. zaleceń producenta, jeśli nie da się do niej dostać.

Czy w wersjach z przed liftingu też jest tak mocno utrudniony dostęp do żarówek???

Prosze wszystkich zorientowanych w temacie o porady
Pozdrawiam

W Getzie przed liftingiem nie ma żadnego problemu z dostępem do postojówek. Tyle mogę powiedzieć na ten temat
Pozdrawiam!

Daję sobie spokój z tymi żarówkami narazie. Mam całe ręce podrapane przez różne elementy znajdujące się przy reflektorze a do żarówki i tak nie potrafie się dostać Jak pojade na przegląd po 1500 km to powiem mechanikowi niech mi pokaże jak on wyciąga.

Byłem na przeglądzie i mechanik męczył się chyba z 30 min żeby wyciągnąć żarówkę świateł postojowych. Oczywiście używał do tego śrubokrętów różnego rodzaju oraz innej maści kombinerek, a jakże !!! A przy zmianie wpadła mu żaróweczka do reflektora i godzina w plecy bo musieli otwierać reflektor żeby ją wyciągnąć. Jednym słowem DRAMAT!!!

Konkludując, panowie z Hyundaia dali ostro ciała jeśli chodzi o ten element. Niby taka mała pierdoła, a takie problemy mogą wystąpić.