MotoNews.pl

Restaurowanie samochodu - jaka kolejność?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie,

jako że właśnie rozpocząłem przygotowywanie mojej Łady do renowacji (remont silnika, wymiana paru blach poszycia, lakierowanie całego samochodu), chciałbym poprosić o radę:

Czy najpierw robić "mechanikę" czy zacząć od "blacharki"?
Zarówno remont silnika jak i lakierowanie będę zlecać fachowcom. Do kogo udać się najpierw?

I przy okazji - czy ktoś zna zakład (najchętniej w promienu 150km od Wwy), któremu bez obaw można powierzyć remont silnika?

I jakiegoś rzetelnego i rozsądnie wyceniającego swoją pracę blacharza - lakiernika?

Dzieki, pozdrawiam.

Cytat:
2006-08-23 13:58:03, Waikiki pisze:
Witajcie, jako że właśnie rozpocząłem przygotowywanie mojej Łady do renowacji (remont silnika, wymiana paru blach poszycia, lakierowanie całego samochodu), chciałbym poprosić o radę: Czy najpierw robić "mechanikę" czy zacząć od "blacharki"? Zarówno remont silnika jak i lakierowanie będę zlecać fachowcom. Do kogo udać się najpierw? I przy okazji - czy ktoś zna zakład (najchętniej w promienu 150km od Wwy), któremu bez obaw można powierzyć remont silnika? I jakiegoś rzetelnego i rozsądnie wyceniającego swoją pracę blacharza - lakiernika? Dzieki, pozdrawiam.

Ja rozpocząłem od mechaniki - generalkę silnika zrobili mi 2 lata temu w CHMS w Nadarzynie-jestem bardzo zadowolony i dostałem rok gwarancji na silnik.Kosztowało mnie to 3 tys.PLN,ale jak dotąd dolewam tylko benzynę i zmieniam olej.W przyszłym roku zamierzam remontować tam zawias i hamulce.Blacharkę jedynie poprawiam,małymi kroczkami,ale mam blachy w dobrym stanie - w tym roku zleciłem zakonserwowanie podłogi i mam spokój na jakieś 3 lata,a resztę ubytków lakieru staram sie naprawiać na bieżąco.Marzy mi się generalny remont blach,ale to dopiero za jakieś 3-4 lata

co do silnika też polecam Chojnackiego,co do blacharki wstawiam w tym tygodniu moją 111 do warsztatu w Ząbkach.ceny rozsądne i z tego co oglądałem kilka samochodów wysoka jakość i gwarancja.

ja tylko tak napomkne...nie rob zawiasu nim nie zrobisz dobrze blacharki chyba wiadomo dlaczego