MotoNews.pl

Podgrzewane lusterka i podgrzewane spryskiwacze e36 compact

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chcialem sprawdzic poprawnosc dzialania swoich podgrzewanych lusterek, niestety po zalaczeniu ogrzewania tylniej szyby te dalej zimne ( w oplu omedze, czy c-klasie wlaczaja sie razem z tylnia szyba). Oprocz tego ze wkłady byly spalone z obydwu stron odkrylem ze dochodzi napiecie po przekreceniu kluczyka (pewnie dlatego te wklady sie przepalily).Czy nie ma jakiegos czujnika, ktory by je uruchamial np. przy okolo 3 stopniach? a moze taki czujnik mi sie zepsul i jakas tam centralka dostaje np. -40 i je zalacza?

a jak to jest ze spryskiwaczami? tez sa non-stop podgrzewane?

Dziekuje z gory za odpowiedzi!

Lusterka grzeją nonstop niezależnie od temperatury. Jest to normalne i jak najbardziej prawidłowe. Do włączania podgrzewania spryskiwaczy masz czyjnik temp. w prawym kanale chłodzącym tarcze hamulcową.

U mnie też grzeją nonstop i tez słyszałem, że tak ma być.

dzieki za odpowiedz, ale we wlocie nie mam zadnego czujniczka....hmmm, jutro zdejme wygluszenie i zobacze jak to jesta z tymi spryskiwaczami. a co do lusterek, chyba warto by bylo zamontowac jakis maly estetyczny przekazniczek i podpiac pod tylnia szybke

Zdjęcie zapożyczyłem z innego forum, ale tak wygląda ten czujnik grzania spryskiwaczy u mnie. Nie wiem czy się zrozumieliśmy - prawa strona = strona pasażera. W lewej masz czujnik od temperatury pokazywanej na OBC.
Co do podpinania ogrzewania lusterek gdzie indziej to nie widzę sensu. Nie ma co poprawiać konstruktorów. W razie deszczu, mgły nie zawsze ogrzewasz szybę. Pozatym wkłady są tak zrobione, że rezystancja zmienia się wraz z temperaturą i napewno się nie przegrzeją.

[ wiadomość edytowana przez: vicia dnia 2006-08-25 16:06:33 ]

dziekuje za odpowiedz rzeczywiscie nie mam nic takiego ale zauwazylem w okolicach prawej lampyprzewod z urwana wtyczka. kolory zylek zielona i zielono czarna, czy bylbys w stanie powiedziec czy to moze byc to?

Cytat:
2006-08-25 16:40:56, zwirowaty pisze:
dziekuje za odpowiedz rzeczywiscie nie mam nic takiego ale zauwazylem w okolicach prawej lampyprzewod z urwana wtyczka. kolory zylek zielona i zielono czarna, czy bylbys w stanie powiedziec czy to moze byc to?

kable do czujnika