MotoNews.pl
8 UWAGA na lipny komis samochodowy na Modlińskiej 280 (157011/0)

UWAGA na lipny komis samochodowy na Modlińskiej 280

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich

Moim postem chciałem zwrócić uwagę wszystkich, którzy chcą sprzedać swój samochód. Pod spodem krótka historia sprzedaży mojego samochodu.

Na początku kwietnia br. kupiłem nowy samochód i postanowiłem sprzedać stary. Z uwagi na obecne realia rynku aut używanych oraz na markę, model i rocznik (Merc A-klasa z 2003) mojego samochodu, sprzedaż poprzez ogłoszenia dawane w Interku nie powiodła się. Po jakiś 2 miesiącach prób sprzedania samochodu, odezwał się do mnie komis samochodowy z zapytaniem czy byłbym zainteresowany sprzedażą samochodu z ich pomocą. W trakcie rozmowy telefonicznej poinformowano mnie, że mają właśnie klienta który poszukuje tego typu samochodu i mogli by zaoferować mu mój samochód. Po sprawdzeniu czy w Interku nie występują żadne negatywne informacje na temat tego komisu postanowiłem się z nimi dogadać. Szybko doszło do spotkania w komisie no niestety klient szukał czegoś innego (diesel, a ja miałem benzyniaka). No ale może przez komis uda się to jakoś sprzedać, więc podpisałem umowę komisową, zostawiłem samochód oraz KOPIE jego dokumentów. Po jakimś czasie dostałem telefon z komisu, że jest klient, który go bierze, i czy mógłbym dostarczyć ORGINAŁY dokumentów samochodu, a oni zajmą się resztą. No i się poszło. Tamten człowiek dał zadatek, zaczął załatwiać kredyt i na początku lipca doszło do sfinalizowania transakcji. Ponieważ samochód był kupowany na kredyt, więc na pieniążki trzeba było troszeczkę poczekać. Spoko niema sprawy jest promesa kredytu, teraz tylko kilku dni i Bank przeleje pieniądze na rachunek komisu a komis (po potrąceniu swojej prowizji) na mój rachunek. W tym momencie zaczynają się kłopoty bo pomimo końca sierpnia (prawie 2 miesiące od daty sprzedaży samochodu) pieniędzy jak niebyło tak niema.

Dla przestrogi i żeby ostrzec wszystkich innych podaję dane tego komisu.

KAS-MAR
Mieczysław Olesiński
03-152 Warszawa ul. Modlińska 280
NIP 521-179-70-09
REGON 140161683
Tel. 22/499-28-01
Kom. 600-985-919

Pozdrawiam

Ps. Jak ktoś ma podobne doświadczenia z ww. firmą to proszę o mail. Może w kilka osób coś się uda zrobić by wyrwać nasze pieniądze!!!!

pieniądze bank powinien przelać raczej na konto sprzedającego - tylko prowizję za kredyt i komisową na konto komisu...

co to za Bank co udzielał kredytu? ja bym u nich sprawdził najpierw czy wogóle doszło do podpisania umowy kredytowej i wydania samochodu klientowi oraz zarządał potwierdzenia przelania pieniędzy... dopiero wtedy można zacząć "rozmowy" z właścicielem komisu...

Witam wszystkich,
mam podobny problem jak prOmeteusz - Jego post jest z sierpnia 2006, a ja wstawiłem auto do tego "komisu" do Pana Olesińskiego 4 września 2007 - do dzisiaj nie mam części pieniędzy za samochód. Mechanizm ten sam - też część pieniędzy za auto miało pochodzić z kredytu bankowego.
Na dzień dzisiejszy tego komisu już nie ma ale podobno pan Olesiński nadal działa w branży samochodowej tylko nie ma jak go namierzyć.
Może ktoś wie jak to zrobić?
Proszę o pomoc.