Montaż CB

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Mam problem z montażem CB w miejscu konsoli środkowej konkretnie w tej dziurze pod radiem
A mianowicie nie wiem jak wyjąć ten schowek, muszę wyciąć otwór z tyłu tego schowka bo mi radyjko nie wejdzie ale za cholerę nie wiem jak sie do tego dobrać żeby to wyjąc. Zaglądając od tyłu widziałem że to jest przykręcone na 2 blachowkręty ale nie wiem jak się do nich dostać.
Wiem że ktoś z forowiczów montował w tym miejscu radyjko ale nie udało mi sie znalesc plisss o pomoc DZIĘKI
ozdro Paint

Musisz złapać przez mieszek ramkę która jest dookoła dźwigni zmiany biegów, podnieść ją do góry. Pod nią są, po bokach schowka, 4 śrubki do odkręcenia schowka.

Rozumiem a mieszek jak się zdejmuje

No i przecież ta ramka jest wsadzona pod następny plastik pod ręcznym

[ wiadomość edytowana przez: Paint dnia 2006-08-25 19:07:31 ]

Cytat:
2006-08-25 19:05:21, Paint pisze:
Rozumiem a mieszek jak się zdejmuje No i przecież ta ramka jest wsadzona pod następny plastik pod ręcznym [ wiadomość edytowana przez: Paint dnia 2006-08-25 19:07:31 ]

mieszka nie zdejmujesz...po prostu odpinasz ramkę, z zatrzasków podnosisz i wisi sobie ona na gałce.... mówimy tu o demontażu tej czarnej ramki do której przymocowany jest mieszek.... tego szarego plastiku nie ruszasz

pozdro

Cytat:
2006-08-25 19:14:22, Kolber7 pisze:
mieszka nie zdejmujesz...po prostu odpinasz ramkę, z zatrzasków podnosisz i wisi sobie ona na gałce.... mówimy tu o demontażu tej czarnej ramki do której przymocowany jest mieszek.... tego szarego plastiku nie ruszasz pozdro

No tak ale właśnie trzeba zdemontować ten szary plastik tak jak pisze Adam bo pod nim są te 4 śróby do odkręcenia tego schowka ....CZY dobrze kombinuję?????????

Źle kombinujesz, nic szarego nie ruszasz, tylko czarne.

Cytat:
2006-08-25 19:18:59, Paint pisze:
No tak ale właśnie trzeba zdemontować ten szary plastik tak jak pisze Adam bo pod nim są te 4 śróby do odkręcenia tego schowka ....CZY dobrze kombinuję?????????

źle..

jak odepniesz tą czarnę tamkę to uzyskujesz dostęp do 4ch wkrętów na których trzyma się Twój schowek

AAAAAAAAAAAA to takie BUTY teraz kumam nigdy bym na to nie wpadł przecierz to dość daleko od tego schowka na jakieś mocowanie ale jak tak mówicie to OK
Pozdro Paint DZIĘKI

Cytat:
2006-08-25 19:18:59, Paint pisze:

sorry ze tak wredny bede, ale na przyszlosc to np. bagnet jest przy silniku od strony chlodnicy - jego znalezienie jest tak samo trudne jak demontaz tego schowka. i nie jestem specjalnie jakims majsterkowiczem

zdejmujesz plastyk z mieszkiem i masz dostep do wkretow schowka. proste nie ?

Dzięk ijeszcze raz TO było prostrze od obsługi CEPA heheh Ale od czego jest FORUM

Wszystko masz opisane O TU

moim zdaniem to miejsce jest dobre

Cytat:
2007-06-20 22:28:00, dobols pisze:
moim zdaniem to miejsce jest dobre

pewnie tylko dla tego że można od razu podać kawę....innych plusów ..jakoś nie mogę zauważyć..

Napisałeś..."moim zdaniem" ...i to jest ważne...Twoje CB i Twoja decyzja..

Dla mnie koncepcja zupełnie nie do przyjęcia

Zastanawiam się na używaniem takowego radia . Jeśli dobrze rozumuję to schowek ciągle otwarty musi być. Czy nie lepiej zdjąć całkiem tą klapkę zamykającą???

Cytat:
2007-06-20 23:00:58, Buyek pisze:
Zastanawiam się na używaniem takowego radia . Jeśli dobrze rozumuję to schowek ciągle otwarty musi być. Czy nie lepiej zdjąć całkiem tą klapkę zamykającą???

taaa...i przesiąść się od kółka kierowcy na fotel obok ...będzie i ergonomicznie i jakoś tak...lużniej

schowek zamek jak zostawiam auto pod domem a druga sprawa przeciez w radiu zreguły włączasz 19 i nic nieregulujesz

Cytat:
2007-06-21 00:58:36, dobols pisze:
"...przeciez w radiu zreguły włączasz 19 i nic nieregulujesz"

hmmm....
Należysz do tych "śmieciarzy" co na 19-tym potrafią zagłuszyć wszystko i wszystkich z CB... 10 minut tłumacząc jak dojechać 3 zakręty dalej , czy też należysz do tych "egoistów", którzy tylko pytają ??

Ja bardzo często...staram się pomagać innym...i ...natychmiast uciekam wtedy z 19-tki... może dlatego kompletnie nie rozumiem Twoje koncepcji ...

Cytat:
2007-06-21 01:23:07, bogdan1 pisze:
hmmm.... Należysz do tych "śmieciarzy" co na 19-tym potrafią zagłuszyć wszystko i wszystkich z CB... 10 minut tłumacząc jak dojechać 3 zakręty dalej , czy też należysz do tych "egoistów", którzy tylko pytają ?? Ja bardzo często...staram się pomagać innym...i ...natychmiast uciekam wtedy z 19-tki... może dlatego kompletnie nie rozumiem Twoje koncepcji ...

dobols skoro jest tak, jak pisze Bogdan, to sobie trzebabyło zamontować CB pod fotelem i zrobić tylko przedłużacz do mika.
Jakie są plusy?
Radia wogóle nie widać i zyskujemy full miejsca w schowku.
Poza tym otwarte drzwiczki schowka nie sprawiają problemu pasażerowi

Cytat:
schowek zamek jak zostawiam auto pod domem

No to jeździsz jak nyską jakąś... tam schowek był w postaci dziury wyciętej w blasze.

Cytat:
2007-06-21 08:12:53, piotr_ek pisze:
No to jeździsz jak nyską jakąś... tam schowek był w postaci dziury wyciętej w blasze.

Cytat:
.."schowek zamek jak zostawiam auto pod domem .."

hmm...czy ta "gra słów" znaczyła może, że zamyka schowek ?? ..to może jeszcze na klucz ??

boooo.... tak mi siem skojarzyło ze znajomym...zamykał na klucz chociaż nic tam nie miał!
...zostawił kiedyś nieopatrznie otwarty samochód...wlazł jakiś głupi złodziej...ukradł dosłownie tylko parasol i tyle by był szkód...ale przy okazji zdemolował pół dechy rozdzielczej w desperackiej próbie dostania się do zamkniętego na klucz schowka