Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() chevy01 Omega Caravan Poznań | 2006-08-25 20:34:35 u mnie cieple powietrze reguluje plynnie. ustawiam np. na auto i temperature. zima czy lato w aucie po pewnym czasie jest zadana temperatura. ![]() |
![]() pxj Omega 2,5 TD Katowice | 2006-08-26 13:37:17 Czy leci ciepłe czy zimne zależy też od temp. zewnętrznej. Jeśli na zewnątrz jest np. 13 st to przy ustawieniu klimatronika np. na 21 st powinno lecieć lekko ciepłe powietrze. Z środkowego nawiewu zawsze leci chłodniejsze niż z bocznych. |
![]() mv6 Renault Warszawa | 2006-08-26 19:54:34 Climatronic reguluje sam temperature i nie według temp na zewnątrz tylko wewnątrz.Jeżeli jak to piszesz temp jest 21 i ledwo leci znakiem tego wewnątrz auta jest 21 stopni co ma wiać jak temp oki.Przycisk eco jest do wyłanczania kompresora klimy czyli tzw przycisk AC w niektórych samochodach. ![]() |
![]() Hohlick DEADSOUL Opel Omega B Mrągowo | 2006-08-26 20:07:25 aha to jak chcę bez klimy to jeźdzę auto+eco ![]() |
![]() mv6 Renault Warszawa | 2006-08-26 20:25:31 eco to bez klimy zimą się nie sprawdza parują szyby.auto to automatyczne ustawianie temp przez czujniki w samochodzie ale możesz bez auto ustawiasz nawiew na konkretny bieg i temp i bedzie wiało non stop jednakowa temp ale nie automatycznie wiesz o co chodzi nie bede tłumaczył ![]() ![]() |
![]() chevy01 Omega Caravan Poznań | 2006-08-26 23:04:09
dokladnie tak. tu jest nieco odwrotnie niz w maunalnych klimach. jak pali sie kontrolka eco to masz wylaczona klime ![]() ![]() jeszcze jedna uwaga. niewazne czy masz wlaczona czy wylaczona klime, jak zima np. masz ustawione 21st. to wnetrze bedzie sie grzalo! wlasnie do tej temp. aha. jak ustawisz jakas temp. i czujniki wewnatrz ja wykryja to powoli z nawiewow bedzie lecialo coraz mniejszym strumieniem. wszakze na tym polega automat ![]() ![]() cos jeszcze wyjasnic? ![]() |
![]() chevy01 Omega Caravan Poznań | 2006-08-27 19:50:58
no wiec tak... ome kupilem w styczniu i w zimie jezdzilem niewiele. ale to co zuwazylem. jak jezdzilem zima to szybki w trybie eco parowaly, ale mniej. natomist jesienia (deszcze) bylo nieciekawie. ustepowlo po wlaczeniu klimy. ale jak wymienilem filtr pp oraz odgrzybilem klime to problem wlasciwie minal ![]() ![]() a co do zasadnosci jezdzenia zima lub w wilgotne dni z klima. uzywam tego przyjemnego wynazaku caly rok z 2 przyczyn. - kiedy chce szybko odparowac szyby (jak wiadomo klima osusza powietrze i wym cala tajemnica) - klime nalezy uruchomic co najmniej raz na m-c na ok.10-15min. aby czynnik w ukladzie byl wymieszany i wszystko bylo nasmarowane ![]() reasumujac. jak ci szybki paruja to wymien filt i odgrzyb uklad. jesli to nie pomoze uzywaj moze tylko gdy szybki zaparuja. a jesli nie paruja, wlaczaj co miesiac ![]() |
![]() winklerw DEADSOUL OMEGA B CD sedan warszawa | 2006-08-28 13:36:32 kompresor zima poniżej temp 4 st sie nie włacza i dlatego smiało możesz jeżdzić cały rok z właczona klima |
goosemm Omega B - Caravan Gdansk | 2006-08-29 01:54:47 jeśli chodzi o mnie to raczej nie uzywam opcji auto, denerwuje mnie zmiana mocy nawiewu - aby dojść do temperatury najpierw wieje mocno a potem coraz słabiej. po prostu ustawiam sobie temperature i włączam wentylator na taka moc jaka chce. |
![]() katan zajebista MV6 :) Raszyn | 2006-08-30 10:48:23
Konserwatysta ![]() pzdr |
hammet1 Opel Omega B Inowrocław | 2006-09-07 12:34:26 goosemm
to zmien sobie na manuala, skoro tak CIE to denerwuje:]! Hehe... Zartuje! Pozdro all! |
![]() manol OMEGA B 2,5 TD Saalfeld/Elbląg | 2006-09-19 17:30:47 Fakt - po odgrzybieniu klimy znika problem parowania szyb w trybie eco ![]() |