MotoNews.pl

Silnik 2.0 DOHC?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! Mam zamiar kupić Espero, ale chciałbym wiedzieć czy da się przeszczepić do niego silnik od Nubiry 2.0 DOHC, a jeśli tak to jakich to wymaga przeróbek i inwestycji. Za podpowiedzi z góry dziękuję.

Może nubirę kup. Lepiej, taniej i szybciej Cię wyjdzie.

i nie będzię problemów z korozją...

w tym temacie popieram Piotr'ka

Silniki nie kulawe, tylko ze one drogie sa z osprzetem wyniesie cie prawie tyle co esperak. BTW to mnie sie udalo nubira na suchym zapiszczec nawet na trzecim biegu... czy ktos kto ma nube tez tak zrobil bo mnie to bardzo ciekawi

Cytat:
2006-08-25 23:06:34, maskekk pisze:
Silniki nie kulawe, tylko ze one drogie sa z osprzetem wyniesie cie prawie tyle co esperak.

Czyli cena złomero+silnika z nubiry = nubira. Proste równanie.

Cytat:
2006-08-25 23:06:34, maskekk pisze:
Silniki nie kulawe, tylko ze one drogie sa z osprzetem wyniesie cie prawie tyle co esperak. BTW to mnie sie udalo nubira na suchym zapiszczec nawet na trzecim biegu... czy ktos kto ma nube tez tak zrobil bo mnie to bardzo ciekawi

mi też

no problemos dla tego auta

Cytat:
2006-08-25 20:58:21, xbadek pisze:
Witam! Mam zamiar kupić Espero, ale chciałbym wiedzieć czy da się przeszczepić do niego silnik od Nubiry 2.0 DOHC, a jeśli tak to jakich to wymaga przeróbek i inwestycji. Za podpowiedzi z góry dziękuję.

zamiast silnika nubiry kup c20xe z całą wiązką i kompem do tego skrzynia f-16 lub f 20 (seryjna co prawda też psuje ale po pewnym czasie ją zmieli ) powinieneś się zmknąć w 3,5 do 4tys

Cytat:
2006-08-29 19:29:33, riko pisze:
powinieneś się zmknąć w 3,5 do 4tys

Zapłaci 50% wartości auta i będzie dalej miał rdzewiejące i sypiące się Złomero(TM).

Złomero - nazwa zastrzeżona dla i przez piotr'ka

A czy przypadkiem w Espero nie siedzi skrzynia f-16 ...

siur ze siedzi..... a na 3 biegu to i matizem zamielisz na zakrecie