Światła drogowe + przekaźniki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, chcę zrobić mały myk ze światłami drogowymi i potrzebna mi jest Wasza pomoc. Po tym jak na zespolonym pociagne lewa "wajchę" do siebie wtedy świeca swiatła drogowe + swiatła mijania. Gdy drogowe wlacze na "stałe" czyli wajchę do przodu to wylaczaja sie mijania a wlaczaja sie drogowe.
Myślę, że jest to zależne od przekaznika/ów, podpowiedzcie jak zrobić by było na odwrót, gdy pociagne do siebie żeby zaświeciły się tylko drogowe, gdy od siebie drogowe + mijania.
Czy trzeba któreś przekazniki ze soba zamienic czy któres kabelki w skrzynce bezpiecznikow? Proszę o rade...

To nie jest kwestia przekaźników ani kabelków, tylko tak jest już skonstruowany przełącznik zespolony i to nie tylko w escrtach ale chyuba we wszestkich samochodach. Poprostu taki wymóg holologacji. Żeby to przerobić misiał byś kombinowac właśine w przełaczniku ale nie wiem czy jest sens.
A po co chcesz robić takie przeróbki?

Nie proponuje ci takiego rozwiazania. To ze nie mozna na stale zalaczyc Mijania i Drogowych spowodowane jest rowniez twoim bezpieczenstwem jak i zywotnoscia zarowek/lamp . . przy takim zestawie masz zwiekszony pobor pradu, zarowka nagrzewa sie o wiele szybciej co powoduje zwiekszenie temp. wewn lampy.
Sam zespolony takze dostaje po dupie, mialem niestety sam z tym do czynienia, jechalem dluzej na Mijania+Drogowe i w ktoryms momencie zgaslo wszystko. Po rozebraniu okazalo sie ze zespolony w srodku stopil sie najzwyczajniej ...

Szkoda... Ogólnie to zastanawiałem się nad wsadzeniem soczewek w zwykłe lampy od Essa a w swój zderzaczek zendera chciałem wsadzić dalekosieżne, co by mi zastapiły swiatła drogowe...
Bede jeszcze myslał jak to wykombinowac... Zobaczymy czy plany zrealizuje...