Uniden 520xl czy President Johnny II ASC

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Serdecznie.
Proszę o opinie na temat wyboru cb oraz anteny do samochodu. Jestem przedstawicielem handlowym jeżdże Toyotą Corollą. Zależy mi na informacjach o policji i fotoradarach, korkach itd. Zastanawiam się na zakupem Uniden 520 xl lub jego oryginalnym odpowiednikiem Persident Johnny. Pytanie czy ktoś ma doświadczenia z tymi radiami i czy są znaczące różnice w odbiorze. Co do anteny zastanawiałem sie nad magnesowymi President Ohio lub ML 145 niekoniecznie President. Troche mnie przeraża wizja ciągłego zdejmowania i zakładania anteny przed złodziejami, czy ewentualnie antena mocowana na uchwycie jest lepszym rozwiązaniem?? Proszę o informacje.
Pozdrawiam
TB

Witam ! Widze ze zestaw ma sluzyc jako tzw. anty misiek, wiec nie ma sensu przeplacac za Presidenta.
President Jonny = Uniden 520.
Antena lepiej jak bedzie na stale zamontowana a odkrecany tylko bat. W tej konfiguracji bedzie mniej roboty z jej zakladaniem i zdejmowaniem a zasieg i skutecznosc bedzie lepsza.

Różnica w cenie między 520 xl a Johnny to ok 100 pln i nie wiem czy dzięki ASC nie będzie mniej szumu.
Co do magnesówki myślałem o Wilson Little Will co do anten jeżeli chodzi o antene montowaną na uchwyt nie mam pojęcia na co się zdecydować. Myślałem o długości max do 100 cm nie chce wyglądać jak jeżdżąca radiostacja

Ja używam w dwuch autkach Unidena520 w jednym z anteną Wilson Little Wil (super a w drugim z antenką maryland(podobno bardzo dobrą , ale u mnie sięnie sprawdza)
Wolę i polecam Wilsona
Pozdro

Wielkie dzięki za info co do anteny magnesowej. Chciałem jeszcze zapytać o propozycje anteny montowanej na uchwycie o klapę bagażnika. Jaka jest różnica między magnesówką a anteną do montażu ( większy zasięg, mniej szumów czy jeszcze coś ) ??

Proszę o info

TB

President Johnny II ASC jest wadliwy jak na swoją cenę wysoką, weś 520xl