| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
dESPEROl Bydgoszcz | 2006-08-27 20:40:05 |
Adam4302 Klubowy Weteran Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2006-08-27 21:11:07
...jeśli tylko przeżyjesz (bo juz były dziwne przypadki z tymi gumami-vide tata kolbera) . |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-08-27 21:12:09 miałem to cudo...
założone jeszcze przez p;poprzedniego właściciela... auto skakało po drodze jak taczka, zero resorowania prawie... na wiekszej dziurze ojciec przez to połamał doszczętnie sprężyny...... normalnie się poskładały... NIE POLECAM |
dESPEROl Bydgoszcz | 2006-08-27 23:04:25 szczerze nie chcę z tego korzystać jednak zadziwiły mnie pozytywy tego kolesia z tego co wiem takie wkładki nie pozwalają na przejście badania technicznego. |
Dominik_Olechnowicz Szczecin | 2006-08-28 08:16:27 po 5 zl w kazdym sklepie motoryzacyjnym...pozatym sprezyny od tego pekaja ![]() |
HenBas Klubowy Weteran Ford Focus 1,6; Astr ... Chorzów | 2006-08-28 13:00:41 Polecam amorki gazowe i wzmocnione sprężyny do tyłu.
Mam taki zestaw: amory gazowe AlKo i sprężyny K+F (niemieckie do Ascony) - od 3 lat tył nie do ugięcia rękami a trakcyjnie - miodzio, bez bujania i zbędnych przechyłów, a przy tym wcale nie jest twardo |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2006-08-28 13:14:36 Ja mam to włożone z tyłu w spręzyny i jest ok. Przejchalem już na tym kilka tys.kilometrów i nic się nie stało. Z tyłu jest to bezpieczne, z przodu bym nie ryzykował jak tata Kolbera...
I niech ktoś mi udowodni, że nacisk na tą gumę spowoduje pęknięcie sprężyny, a nie ścięcie gumy. Zabobony! Jedyne co ta guma daje to to że sprężyna nie dobija. Nie podnosi ona znacznie tyłu, zreszta bardzo szybko się układa. A co do pękających sprężyn to mogę powiedzieć tylko jedno, żadnych gównianych DU, czy to zwykłych czy "pseudo-wzmacnianych" - chłam, ktory poprostu musi pęknąć i to bez względu na to czy się mam gumy czy nie. |
Dominik_Olechnowicz Szczecin | 2006-08-28 13:33:04 powiem ci ze na pewno nie przetnie tej gumy, u mnie ulamaly sie dokladnie w miejscach gdzie one byly...ale moze to zbieg okolicznosci...ale faktem jest ze gorne i dolne czesci sprezynynie podparte ta guma pracuja mocniej.....to ze seryjne sprezyny to scierwo to inna bajka |
Kodish Espero 1.8 CD 281 kKm Wrazenia :)))))))) (Trzebinia) | 2006-08-30 10:39:44 niestety nieszczesliwie chcialem utwardzic zawieszenie w tak tani sposob za pomoca tych gum, a niestety bo po okolo 15 kkm pekla sprezyna i jest to w 100% spowodowane w/w "utwardzaczami" (
po tym zdarzeniu zalozylem "twarde" sprezyny za 150 zl 2 szt i od dwoch lat dzialaja one znakomicie, w 5 osob wraz z bagazem tyl samochodu juz nie szura po asfalcie a li stabilnosc na zakretach jest znacznie znacznie lepsza ))))) |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2006-08-30 11:46:23
A co powiesz na to, że u mnie na seryjnych fabrycznych (135.000km) jeżdżą takowe gumki od 3 lat? Gumy są max. wciśnięte w dolne zwoje sprężyny. Dedykowane są do 126p i kosztowały całe 10zeta za kpl.
|
esperado Espero 1.5 GLX Tarnobrzeg | 2006-08-30 14:06:05 Mam założone te gumy już dobre kilka lat i przejechane z nimi ze 40 tys. km. Najbardziej się sprawdzają przy obciążonym bagażniku (tył tak bardzo nie siada). |