| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Tilok Opel Astra J ST Puławy | 2006-08-28 11:33:37 Witam. Dobrzeby było gdybyś podał marke samochodu i jaki ma silnik . Ja mam w Astrze z 1995 roku 1.6 x16sz najprostszą instalację z parownikiem lovato i resztą tomasetto. Spalanie mam niskie bo w okolicach ok. 7 litrów (instalacja dobrze wyregulowana), spadek mocy jest napewno, ale jak dla mnie nie jest za bardzo odczuwalny. Zawsze odpalam na Pb i przejeżdzam ok. 1-3km w zależności od temp. zewnętrznej. Przejechane 30 tkm i nic póki co się nie dzieje. Instalację montowałem w Parznicach koło Radomia i uważam że nie zrobili tego najgorzej. Pozdrawiam |
faworyt Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2006-08-28 20:57:46 Toyota Carina 2.0 133KM. Instalacja II gen. ,autronic al-700, reduktor lovato( najprostszy model), krokowy,butla w kole 43litry.
Komputer Autronic robi problemy z jazdą na benzynie( duze opóznienie na pedał gazu) i wolnymi obrotami na benie. Mikser 32 mm( przelot to 60mm),to za duża zwęzka do tego silnka , po 5 tyś.obr silnik słabnie,a przedtem szedł jak burza do odcięcia. Reduktor ,to jakies padło , skręce lekko w lewo,to chce gasnąc silnik,nawet jak wjeźdzam na parking,a jak jeszcze jest lekko z górki to gaśnie momentalnie.Było to zgłaszane ,cos porobiono,ale auto dalej jest niebezpieczne na drodze. Raz na luzie trzyma wolne obroty ,raz nietrzyma. Spala jakies 25% więcej LPG niz beny. Pali jakies od 8.3 do 10.3 litra lpg na setke. Co do zakładu który mi to montował ,to więcej nic tam niezamontuje. Podejście jest takie ,ze na wstępie ja nic niewiem ,a gaz to czarna magia i harry poter,potem jak okazuje się ,ze cos wiem ,to niemają czasu na rozmowe. Prostych problemów niechce im się rozwiązac przy moim samochodzie ,a związanych tylko z lpg ,zwalają na zasilanie benzynowe ...itd i na to ,ze wymyślam
Póki co omijaj Auto -Gaz ul.pszczyńska 12 Gliwice ,mam tam jeszcze gwarancje ,więc nic niemoge se sam polepszyc ,a przyczyna tych problemów gdzies tkwi,tylko prosby niepomagają by to usunąc. [ wiadomość edytowana przez: faworyt dnia 2006-08-28 21:00:12 ] [ wiadomość edytowana przez: faworyt dnia 2006-08-28 21:02:03 ] |
pawelooo ostrołęka | 2006-09-05 08:32:51 ..dzięki za odpowiedzi
Pozdrawiam wszystkich |
Yagr focus Kraków | 2006-09-09 20:25:43 witam
temat jest o.k. więc mój apel do moderatorów o podpięcie go na początku. da się zrobić? pzdr |