Dziwne zachowanie silnika na benzynie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Mam pewien problem z essim..

Komputer na lpg przerzuca mi po przekroczeniu 2k obrotow, zreszta to chyba standardowe.... No wiec gdy jezdze na gazie to i tak odpalam z benzyny i wszystko dziala jak nalezy... Moge np jezdzic i jezdzic na gazie a nastepnego dnia po odpaleniu go z benzyny jezdzic tylko na benzynie i nic sie nie bedzie zlego dzialo. Problem robi mi sie np gdy gaz sie skonczy i pojezdze dluzej na benzynie.. nastepnego dnia samochod krztusi sie przy odpalaniu, szarpie go i wogole dopoki sie nie zagrzeje jest tragedia... Dziwi mnie to bo przeciez niezlazenie czy bede jezdzil na lpg czy na benzynie i tak odpalam go z benzyny... Podsumowujac jesli koncze jazde na gazie nastepnego dnia jest wszystko ok, jesli koncze jazde na benzynie nastepnego dnia jest krztuszenie sie silnika... Prosze o pomoc

[ wiadomość edytowana przez: kormoran dnia 2006-08-29 17:01:57 ]

majprawdopodobniej leje ci któryś z wtryskiwaczy

a poeiwedz czy jedzisz na benzynie jak wyjezdzisz gaz do konca??? tylko wtedy muli czy probowłes na pełnej butli przełaczyc na benzye i jedzic i na nasepny dzien odpalić ja tez miałem cos takeigo i gazownik powiedzial zebym nie wyjezdzał do zera gazy to nhie bedzie takich problmów bo cos z instalaca sie ziej złego juz nie pamietam ale od kont tak nie robie jest okej i na benzynie i na gazie

mumis jest dokladnie tak jak piszesz dopiero jak wyjezdze gaz do 0 wtedy jezdze na benzynie i nastepnego dnia odpalam z benzyny i szarpie... jak mam gaz w butli moge jezdzic i na lpg i na benzynie i wszystko jest ok... tez juz nauczylem sie jezdzic tak by butli nie zerowac i jest ok ale chcialbym problem jednak zlikwidowac...

[ wiadomość edytowana przez: kormoran dnia 2006-08-29 17:26:56 ]