PONY- problemy z zapalaniem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Od pewnego czasu pojawiaja mi sie problemy z zapalaniem. Tzn. raz na kilka dni po przekreceniu stacyjki zapalaja sie kontrolki i nie ma reakcji. Dzisiaj dodatkowo jak juz zalapalo to bardzo wolno krecil rozrusznik...
Macie moze jakies pomysly co to jest???
Mysle ze nie akumulator skoro zazwyczaj kreci normalnie? Moze jakis kabel od masy, gdzie go mozna znalezc?

Pozdrawiam

Wedlug mnie sprawdz i oczysc klemy na akumulatorze,tez tak mialem w innym autku ale oczyszczenie i posmarowanie pomoglo,ewentualnie sprawdz kabele przy rozruszniku(dokrec)
Powinno pomóc

OK, dzieki!

No wlasnie klemy byly juz czyszczone kilka dni temu i myslkalem ze pomoglo, a tu dzisiaj znowu(( Sprawdze, jeszcze z tym rozrusznikiem...

słuchaj powiedz mi taką żecz czy jak przekręcasz stacyjke w pozycje start to słyszysz puknięcie jeśli tak i nic się nie dzieje po za tym to masz do wymiany szczotki w rozruszniku ale generalnie proponował bym go wyjąć i obejrzeć bo tam tkwi najprawdopodobniej cały twój problem a i morzesz mieć terz uszkodzoną kostke przy stacyjce pozdrawiam i miłej naprawy

No dokladnie, slychac takie pukniecie a pozniej jest cisza... Czasami jak juz zalapie to bardzo wolno kreci...
Ile takie szczotki moga kosztowac?

Pozdrawiam

cena samych szczotek to jest śmiech bo wacha się od 15zł do 30zł a jeszcze jak podpasujesz od czegoś innego to i taniej zanie zapłacisz tylko jedna sprawa jeśli nie naprawiasz tego sam to niestety musisz doliczyć koszta naprawy ja moge podać ci oriętacyjnie ile ja w swoim warsztacie kasuje a więc tak za zdemontowanie i montarz rozrusznika 30zł za wymiane szczotek 15zł to razem daje nam 45zł ale i niekiedy nawet morze dojść do 60zł jeśli szczotki są od czegośinnego i trzeba je troche doszlifować pozdrawiam