Padnięty obrotomierz i wskaźnik paliwa !!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam szanownych kolegów, w moim autku pojawił się problem, znaczy już był jak go kupiłem . nie działą obrotomierz i wskaźnik paliwa wraz z kontrolką rezerwy, czytałem już wcześniej że zdażały się ów podobne przypadki, u mnie doładowanie akumulatora nie pomogło, chyba że za krótko go doładowywałem jakieś 6 godz. prosił bym o jakieś dokładniejsze wskazówki co może być przyczyną....... z góry wielkie dzięki

u mnie przestaly dzialac wskazowki jak przepalil sie jakis bezpiecznik (zupelnie nie zwiazany z deska rozdzielcza)

jak nie bezpiecznik to mogla tobie pasc plytka w liczniku

obrotomierz - może być kilka przyczyn, bezpiecznik, układ elektryczny w zegarach, jeśli liczniki kilometrów nie działają brak sygnału sterującego (opisane na forum).
wskaźnik paliwa - w pierwszej kolejności sprawdziłbym i oczyścił połączenie kabelków wychodzących ze zbiornika paliwa (opisane na forum).

Ja bym na początek sprawdził tył licznika, czy wszystko z folią w porządku - szybko się wyjmuje, a jedną rzecz już wyeliminujesz - bo tamtędy idą impulsy elektryczne ...

Ostatnio jak tam zaglądałem to dla mnie wszystko było OK, cholera wie, nie mam akurat gdzie pożyczyć na 5 min regarów by sprawdzić czy to napewno one. Moze jest ktoś z okolic Dzierżoniowa i pomoże w sprawdzeniu

Jednak przyczyna leżała po stronie zegarów, dzisiaj kupiłem na szrocie za 140 zł i wszystko działa................