ABS w sonacie- nie działa.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, od pewnego czasu przestał mi działać ABS. Wszystko zaczęło się od tego że czasami zapalała się kontrolka od ABS-u chwilami jednak działał. Sprawdziłem czujnik i niestety uszkodziłem go podczas wyjmowania, no i kontrolka zaczęła świecic cały czas. Kupiłem uzywany czujnik i zamontowałem i niestety to samo kontrolka świeci ABS nie działa. Może przyczyną awarii nie jest czujnik może to jakieś przewody przetarły się. Co o tym myślicie pomóżcie.

Prozaiczne: bezpiecznik ?
(U mnie, sonia 93, pod maską silnika - taki dziwny gruby chyba 20A)

też myślałem że bezpiecznik ale sprawdziłem pod maską i w kabinie i wszystkie sprawne.

Dzialal pomimo zapalonej kontrolki? Sama Ci sie wygaszala?

Na początku kontrolka się paliła tylko czasami ale czasem gasła i ABS wtedy działał teraz jak zapalam silnik to po odpaleniu zgaśnie na jakieś 3sekundy i potem świeci cały czas i ABS nie nie działa.

To troche dziwne... Mam ulamany jeden zabek na zebatce przy czujniku - i jesli przekrocze dokladnie 72 mph, to ABS wylacza mi sie permanentnie, az do nastepnego odpalenia. Na moj gust to swiadczy, ze czujniki masz raczej dobre i problemow szukalbym najpierw przy pompie, a zaraz po tym sprawdzalbym przewody...

Pozdro