Jakie fele do DF

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Bede musiał kupic sobie opony. i waham sie czy nie wszadzic wiekszych kolek. Jakie sa najlepsze i jaki jest ich koszt. dodam ze obecnie jezdze na 13 165 seryjnych

osobiście polecam 14' motylki ze 132 , koszt używanych opon z założeniem ( mam firestonki 185/60) , wyważeniem 250 zł , + felgi 70 zł + lakier i wkład pracy na wyczyszczenie i pomalowanie , felgi wyglądają super w DFie ale dośc trudno je dostać .

prócz motylków ktore ostatnio są dość popularne mozna jeszcze wrzucic felgi stalowe od BMW Rekina, jak i aluminiowe. Maja rozstaw 4x100.
Tutaj sa na sprzedaż felgi alu i stalowe z BMW

Ładnie równiez wyglądaja felgi z poloneza trucka poszerzane kombinacji jest duzo. Wszystko zalezy od gustu

ja mam u siebie ats "classic". 13 cali i 175 szerokosci calkiem ladnie wyglada. tu sa dwie fotki, choc troche juz nieaktualne.
mocno wyczyscilem felgi i dodalem na kalpie z tylu spoiler gumowy z poloneza "borewicza".

rozumiem ze 14' z BMek tez podejda. Musze cos poszukac, ale przede wszystkim hajs skołowac te oponki ktore mam wytrzymaja jeszcze ze 2-4 miechy

a i jeszcze jedno. czy czuje sie roznice miedzy 13 i 14 ?? 13 wsysaja mi sie pod felde jak ostro zapodaje ciesne zakrety czy 14 tego nie beda robic ?

mi osobiście najbardziej podobają się te od BM'ki...ale jeszcze lepiej wyglądają one w maluszku...

Cytat:
2003-05-08 19:53:23, misieq pisze:
a i jeszcze jedno. czy czuje sie roznice miedzy 13 i 14 ?? 13 wsysaja mi sie pod felde jak ostro zapodaje ciesne zakrety czy 14 tego nie beda robic ?

to już raczej zależy od wysokości opony, czyli jej profilu (60,70 itp). im mniejsza liczba, tym niższa opona

moje 13 175 / 70 też się kładły , a 14 185 / 60 nie
czuje różnice lepiej wybiera nierówności , a felga o szerokości 5.5 zamiast 4.5 cala przy szerokości gumy 185 troche się ciepie po koleinach ale w zakrentach jest bosko .

Na szrocie na Kurdwanowie ( przy nowym wlocie na obwodnice ) stoi poldek na motylkach ale ma tylko dwie

dzieki za iformacje!!!

to jaki mam miec rozstaw srub?? co bo moze uda mi sie kupic calkiem spoko 4*100. Czy 14'' 195/60. wejda ??

DF ma rozstaw 4X98mm,jeśli założysz fele 4X100 polecam śruby pływające-w trosce o własne bezpieczeństwo.195/60R14 jak najbardziej wejdą.Pozdrawiam!

Mój ojciec jeździł na felgach od ritmo w df,wyglądało całkiem całkiem,ale tylko z tyłu,z przodu piasta była ponoć za duża,nie miały otworu na wylot.

a czy srobu plywajace nie sa tylko do alu?? (gdzies to na forum bylo) i czy droga taka impreza??

mój kolega jeździ na felgach od ritmo... w maluchu

ja mam fele od rekina w kancie (profil) wyglada bardzo fajnie, mam na normalnych srubach i jakos juz jezdze na nich prawei rok i nic sie nie dzialo. z tego co mi wiadomo to nie ma 14 felg od rekina bo sam chcialem takie ) pozdrowki. ps. misiek musisz je porzadnie wyczysci bo jak zrobisz tak srednio porzadnie to wyjda ci dziury - tak jak mi )

zobaczae czy bede mial alu czy stalu w kazdym razie chce 14.. moze juz niedlugo cos bedzie