[PC] Zasilanie na USB...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak zrobić żeby zanikało z chwilą wyłączenia kompa? Mam przystawke IrDA, która ma zajebistą lansiarską niebieską diode która non-toper świeci gdy urządzenie jest podpięte do portu, w nocy mi to troche nie na ręke i nie na oczy... Komp lata pod W98, bios Award'a...

wylacz irde z usb

zaklej diode czarna izolacja? nie mozesz przeciez tego zrobic w sposob "normalny" bez drutowania

musisz obejść napięcie z płyty(odciąć dojscie do portu z płyty w tym miejscu) ale do tego musisz wiedzieć aby napięcie które chcesz podłączyc do portu było właściwe dla usb i do tego działało tylko na włączonym kompie, proponuje przejżeć dobrze instrukcje płyty i wziąść woltomierz, ale tak jak pisze bart, łatwiej wydłubac diode

Tak to ja moge go wyciągać równie dobrze na noc

Cytat:
2006-08-30 23:28:02, Race_D pisze:
Tak to ja moge go wyciągać równie dobrze na noc

haha
nie no ale tak jak mówiłem ingerecja w płyte to nie jest wcale taka prosta nie wiem czy by sie tego jakis elektronik podjoł

Wyłącz listwe zasilającą Wystarczy tylko jeden guzik przełączyć

Wyjmij wtyczkę z gniazdka zasilającego

Race - USB jest zasilane non stop. Wylaczysz go tylko 2 sposobami:
- wylacznik na zasilaczu - jesli taki masz
- wylacznik na listwie zasilajacej

Ale na prawde najlatwiej jest nakleic kawalek czarnej izolazji na diode.

Lutowanie na plycie nic nie da bo jesli przelutujesz zasilanie do usb (co da sie bardzo latwo zrobic) to nie bedzie mialo zasilania czy to w czasie pracy czy nie. Po prostu je wylaczysz na stale.

Cytat:
2006-08-31 07:29:43, Lisu pisze:
. Lutowanie na plycie nic nie da bo jesli przelutujesz zasilanie do usb (co da sie bardzo latwo zrobic) to nie bedzie mialo zasilania czy to w czasie pracy czy nie. Po prostu je wylaczysz na stale.

ja mówiłem po prostu o zamienieniu zasilania...

Ja mam taką lansiarską myszkę
Mam w nocy dyskotekę w pokoju.

Tu masz trochę linków:

1
2
3
4