| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
pxj Omega 2,5 TD Katowice | 2006-09-01 12:57:16 Nie mam co prawda takie go silnik i nie do końca wiem jak wygladaja te cewki, czy jest osobna dla każdego cylindra? Jeśli tak to może zamienić je miejscami i zobaczyć czy wtedy nie będzie iskry na innym garze, jeśli by nie było to już wiesz - cewka, jęsli będzie to niestety musisz szukać dalej. |
Beny_2_5_TDS Opel OMEGA B Kielce | 2006-09-01 14:34:08 Szczerze powiedziawszy przewody wysokonapięciowe są dobre .... dopuki iskra nie przebija się na silnik w drodze do świecy. Ale to widać w nocy lub w ciemnym garażu (u mnie przewody wypalały się w środku). Jeżeli to nie przewód, proponowałbym zdjąć kopułkę (nie wiem jaki model jest w 3.0), przeczyścić ją oraz wszystkie styki łącznie z tymi od modułu.
A jak to nie pomaga, zabrać narzędzia, podjechać na szrot, wymienić przy gościu cewkę/elektronikę od zapłonu... jak będzie chulać, to wiadomo co było przyczyną. Jeżeli jest to kopułka w której iskra przeskakuje z palca na jej metalowe płytki - trzeba zeskrobać taki biały nalot na nich. Pozdrawiam |
![]() Androb Opel Omega MV6 Przasnysz | 2006-09-01 14:52:55 Też myślałem o kopułce tylko nie wiem gdzie jej szukać.Czy wysępuje w silniku X30XE?Nakładli tam tego wszystkiego że nic znalźć nie można. |
mv6 Renault Warszawa | 2006-09-01 17:19:46 Prowo jak to jaka taka jak we Fiacie 125p hehehehehhehhe
Panowie proszę litości troszkę może najpierw lektury poczytajcie na temat X30XE .Samochód ten nie posiada kopułki zapłonowej.Dobrze że nie szuakacie platynek do regulacji iskry .
Pozdrawiam ! ! ! |