W jaki sposób dowiedzieć się jaki przebieg MKIV????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Jak w temacie....... w jaki sposób można dowiedzieć się ile mój essi ma przejechane kilometrów licznik jest tylko do 99 999 km czy gdzieś znajduje się jeszcze jakiś licznik żeby się dowiedziec czy w tym momencie mam przejechane 88 000km co raczej wątpliwe czy 188 000 a może 588 000

Cytat:
2006-08-31 13:06:54, magir pisze:
Witam. Jak w temacie....... w jaki sposób można dowiedzieć się ile mój essi ma przejechane kilometrów l

Tak na oko mozna zobaczyc jak bardzo jest wytarta kierownica, fotele itp.
Ale nie ma zadnego licznika oprocz w/w.
Pozdro
Kamyk

Magik a co to za roznica czy ma 100 czy ma 500?
Jesli diagnostyka, mechanik po ogledzinach silnika i spodu etc powie Ci ze autko nadaje sie do jazdy to bedzie OK

Cytat:
2006-08-31 13:09:35, Kamykgdy pisze:
Tak na oko mozna zobaczyc jak bardzo jest wytarta kierownica, fotele itp. Ale nie ma zadnego licznika oprocz w/w. Pozdro Kamyk

Tak jak pisze Kamykgdy ale i to szczerze mowiac tez nie wiele pomoze- poniewaz kierownica po wypadku i wystrzale poduchy mogla byc zmieniona na stara uzywke (lecz z pelna poducha) a fotele to tez nie wiele mowia bo jesli ktos mial caly czas zalozone jakies pokrowce to naprawde ich wyglad sie uchowa, zreszta jaki problem zmienic i fotele .... Niestety nie ma rady ! jedyne co mozesz looknac to w jakies zapiski kiedy byl wlewany olej, zmieniany pasek rozrzadu , amorki itd ja na to wszystko mialem papiery i dzieki temu udalo mi sie jakos ustalic faktyczny przebieg auta... Wazna sprawa to tez rocznik, jesli autko jest starsze niz 15 lat to raczej ciezko stwierdzic ze ma przejechane 110 000 km, z drugiej strony i nowe autko ktore jezdzilo dla firmy moze miec nastukane 200 k km

Biernuś......coś cie na fantazje wzięło ......różnica 400 000 km w eksploatacji auta to przepaść ! Delikatnie mówiąc...........rozumiesz.....auto się z przebiegiem czasu i kilometrów zużywa.....

Cytat:
2006-08-31 13:25:06, Andrew pisze:
Biernuś......coś cie na fantazje wzięło ......różnica 400 000 km w eksploatacji auta to przepaść ! Delikatnie mówiąc...........rozumiesz.....auto się z przebiegiem czasu i kilometrów zużywa.....

Szczerze.... wole auto z przebiegiem 400kkm od kogos kto DBAL w kazdej materii o to auto niz auto z przebiegiem ponizej 100kkm od jakiegos goscia ktory tylko jezdzil i to JAK jezdzil. Takie jest moje zdanie. Widzialem rozne samochody z roznymi przebiegami w roznym stanie.
Moj orion mial niecale 300 000 uzytkowany przez 3 wlascicieli i w srodeczku zadbany jak nowka (tak mowili Ci ktorzy jezdzli za pasazera ;D) Kierownica IDEALNY stan, pedaly normlne zuzycie, galka i mieszek zero zuzycia!.
A owszem auto sie zuzywa ale to co sie zuzyje POWINNO byc wymienione jesli tak bylo auto ktore ma 400kkm pochodzi kolejne XXX kilometrow! (zalezy oczywiscie od zytownosci samych silnikow bo jesli np. niektore silniki po ilustam km padaja totalnie - zlom to co innego)

ja bym nie oceniał stanu technicznego auta prez to czy keirownica i mieszek zmiany biegów jest wytarty czy nie, czasem bywa tak że auto z wierzchu jest eleganckie, w srodku pachnie, lakier zadbany a pod spodem totalny szrot cala podloga popękana, podłużnic nie ma a cale nadwozie chociaz pięknie polakierowane to nie ma sie do czego trzymać...

[ wiadomość edytowana przez: Tuner-TCS dnia 2006-08-31 13:48:11 ]

Cytat:
2006-08-31 13:06:54, magir pisze:
Witam. Jak w temacie....... w jaki sposób można dowiedzieć się ile mój essi ma przejechane kilometrów licznik jest tylko do 99 999 km czy gdzieś znajduje się jeszcze jakiś licznik żeby się dowiedziec czy w tym momencie mam przejechane 88 000km co raczej wątpliwe czy 188 000 a może 588 000

posiadac od nowości. To jest JEDYNY sposób.