MotoNews.pl
10 Jak sprawdzic tuleje wahacza? (157846/45)

Jak sprawdzic tuleje wahacza?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Zregenerowałem oba wahacze i objaw mam taki ze podczas przyspieszania ciągnie mnie w prawo a po wysprzegleniu odrzuca mnie w lewo. Tuleje i sworzniesa nowe, całe zawieszenie cacy. Na zbierznosci gość wrzucił bieg i ruszając autem z kanału przód tył stwierdził ze luz na tulejach troszke jest. Ale one sa nowe. ruszając kołem na boki mam wrazenie ze koła są jakies takie miękkie -czyżby sie ruszało jednak na tych gumach. Mowia ze mogą być za miękkie. Jaki wahacz alternatywny jest wart uwagi bo na orginał za 400x2 pln to mnnie nie stać? Jak upewnic sie garazowymi metodami ze to faktycznie problem tulei wahacza?

jechac na stacje na szarpanki najlepiej.
moze masz dobre tuleje ale wahacz ma gniazdo rozjechane...

Wymienilem wahacze i jest cacy. Tuleje marki Quinton Hazell ( logo HQ) to gów.. jakich malo. Duza tuleja jeszcze , jeszcze ale ta mala to porazka. Od razu sie wszystko wybrzuszyło. Zauwazylem ze te male tuleje w odróżnieniu od duzych i w ogóle od orginałów
mają taki rowek wokol wewnetrznej tulei. Przez ten rowek ogólnie guma jest slaba i pracuje jak jej sie podoba. Jesli już tuleje to tylko takie z jednego odlewu, bez zadnych rowków na gumie