Drgania samochodu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

W sumie samochod (525 tds 99) kupilem nie dawno i wszytsko byloby OK, ale po przejechaniu 200km zaczely sie drgania samochodu, w sumie nie wielkie ale wyczuwalne, jak stoje na wolnych obrotach jest delikatne drzenie i ciut faluja obroty. Bylem juz u kilku mechanikow ale teorii co to jest sa tysiace. Pompa , kolo dwumasowe, sprzeglo - wszytsko byloby ok gdyby ktos powiedzial to jest to wymien i bedzie gitara. Niestety nie ma odwaznych. ktos moe wie co to jest

powinines jechac poprostu do mechanikow ktorzy robia przy bmw. Jezeli pojedziesz ktory widzi bmw raz na tydzien zawsze poda ci tysiac teorii

Mam ten sam problem. Mi mówią, że pompa paliwa, lub może filtr paliwa jest zapchany, lub wtrysk sterujący, lub pompa nadaje się do regeneracji. Filtr paliwa, pompę paliwa wymieniłem, jest dalej to samo, ale wkońcu chyba to będzie wtrysk sterujący, poniewaz na komputerze czasem wyskoczy awaria systemu wtryskowego.

Cytat:
2006-10-22 22:06:13, zbigniew32 pisze:
Mam ten sam problem. Mi mówią, że pompa paliwa, lub może filtr paliwa jest zapchany, lub wtrysk sterujący, lub pompa nadaje się do regeneracji. Filtr paliwa, pompę paliwa wymieniłem, jest dalej to samo, ale wkońcu chyba to będzie wtrysk sterujący, poniewaz na komputerze czasem wyskoczy awaria systemu wtryskowego.

ja juz mowilem cos w tej sprawie, jest to sprawa wtryskow i tyle.

Miałem podobnie w E30, ale u mnie to okazało się banalne. Po wymianie świec nie to auto. Co dziwne jeżdżąc na gazie było OK, na benzynie pracował nierówno.

jak masz mozliwosc to sprawdz sobie przy okazji cewke zaplonowa bo od tego tez mozesz miec taki objaw