Dziwne strzelanie w zawieszeniu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkich. od jakiegos czasu cos mi strela przy prawym przednim kole. jest to o tyle dziwne ze najpierw był dziwny chuczacy dzwiek a ostatnio zaczelo strzelac.nie sa to czeste strzały ale bardzo głośne i niema różnicy czy przy skrecaniu czy na prostej. myslalem ze to przegub lecz po wymianie nic sie nie poprawilo. jakis czas jezdziłem bez stabilizatora i wtedy zaczeło sie chuczenie.
MOZE KTOS MIAŁ PODOBNY PRZYPADEK I WIE COS NA TEN TEMAT
za wszelkie wskazówki bede bardzo wdzieczny pozdro

jak chuczy to może łożysko?

łozysko raczej nie strzela,prędzej łozysko McPERSONA bym sprawdził bo jak jest wywalone to bedzie tak chrupac i strzelac w szczególnolności przy kręceniu kierownicą

mam podobny przypadek w MK4, tyle że oprócz skręcania stuk, podkreśle to że jeden stuk, słychać podczes przyspieszania i chamowania.

to tez kwestia tych łozysk na amorach??

zajob w twoim przypadku wygladaloby to na wahacz ale na 100% pewien nie jestem

Cytat:
2006-09-03 13:35:15, zajob pisze:
mam podobny przypadek w MK4, tyle że oprócz skręcania stuk, podkreśle to że jeden stuk, słychać podczes przyspieszania i chamowania. to tez kwestia tych łozysk na amorach??

Kumpel mial tak w corsie A.Okazalo sie ze stabilizator nie mial juz sie czego trzymac z przodu bo mocowania byly wygnite.Pewnego dnia jego 120 kilogramowy ojciec usiadl do auta raptownie i bum wszystko odpadlo.Strach pomyslec co by bylo gdyby to sie stalo podczas jazdy wiec radze wszystko poogladac dokladnie przy zawieszeniu

A u mnie też strzelało bez reguły. I była to wina rozwalonego łożyska więc u ciebie napewno to będzie łożysko.

Cytat:
2006-09-03 13:58:54, kaes pisze:
Kumpel mial tak w corsie A.Okazalo sie ze stabilizator nie mial juz sie czego trzymac z przodu bo mocowania byly wygnite.Pewnego dnia jego 120 kilogramowy ojciec usiadl do auta raptownie i bum wszystko odpadlo.Strach pomyslec co by bylo gdyby to sie stalo podczas jazdy wiec radze wszystko poogladac dokladnie przy zawieszeniu

nie no, nie mam nic wygnite, a pozatym sam waże 110 więc już dawno by odpadło

sprzwdze te łożyska

Cytat:
2006-09-03 20:30:15, zajob pisze:
nie no, nie mam nic wygnite, a pozatym sam waże 110 więc już dawno by odpadło sprzwdze te łożyska

A to pewnie faktycznie łozysko.Nie wytrzymało twojej wagi

mi stukalo tak po wymianie wszystkiego w zawiasie ale pomoglo podokrecanie wszystkiego

stawialbym na łożysko kola lub mcphersona.

ja mam u siebie podobnie stuka mi coś dalej wymieniłem gumy stabilizatora było ok po 2 miesiącach wymieniłem gumy w wahaczu skręcilem i zaczeło stukac jeszcze głośniej przy skręcaniu lub gdy wpadłem w dziure. Teraz coś się chyba ułozyło bo głośno juz nie stuka , cich stukanie pozostało. Mam nadzieje że wszystko wyjdzie niedługo, ma przegląd zobaczymy.

dobra dzieki za wskazówki bede sprawdzał wszystko po kolei.
ale to strzelanie słychac gdzies w okolicy póloski morze przegub wewnętrzny.
bede działał.
pozdro

panowie zauwarzylem ze te strzaly pojawiaja siegdy zdejme noge z gazu podczas przyspieszania czyli jak nikną naprerzenia związane z rozpedem auta. bo chuczenia to poprostu łożysko choc nie typowe objawy ale jednak. ale strzały nadal są.
moze teraz do czegos dojdziemy??
pozdrowionka

Cytat:
2006-09-03 22:29:08, polityk pisze:
mi stukalo tak po wymianie wszystkiego w zawiasie ale pomoglo podokrecanie wszystkiego stawialbym na łożysko kola lub mcphersona.

No wlasnie polityk czy Tobie nie stukalo coś przy skręcaniu?
Kurcze ja mam teraz tak,że tylko przy skręcaniu w lewo coś stuka.
Jak myślicie co to moze byc?
Polityk wyjasnileś tą historie?

mcphrson to chyba raczej nie bvo walenie czyc pod nogami pasarzera tzn. drgania podczas strzału
nie jest to związane ze skrecaniem kierownicą bo na zakretach cicho chyba ze zdejme noge z gazu

[ wiadomość edytowana przez: kolo21dg dnia 2006-09-05 14:01:34 ]

u mnie starczyło podokręcać wahacze naprawde na MAX.

Slowik - co do stukania przy zkręcaniu to może być łożysko mcphersona..
a jesli stuka jak skrecasz i jednocześnie jedziesz to bedzie przegub zewnętrzny

Cytat:
2006-09-05 14:13:12, polityk pisze:
a jesli stuka jak skrecasz i jednocześnie jedziesz to bedzie przegub zewnętrzny

Niestety to ten objaw

no to przegub... wymień zanim sie urwie w najmniej oczekiwanym momencie.
miałem to samo i dzięki bogu urwałsie pod szkołą, ale mógł w katowicach i to by był kanał :/