Wycieraczka tył

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
ostatnio zaczeła się dziwnie zachowywać tzw. włanczam ją niedziała po kilku minutach chodzi wyczyści szybe raz i staje, a przełącznik prz kierownicy włączony

A włącznik Halogena tylnego przypadkiem nie świeci podczas gdy wycieraczka jest włączona ?

W klapie bagażnika są styki, które łączą się ze stykami w podłodze bagażnika, myśle, że wystarczy je przeczyścic i wszystko powinna działać

wyczyścić styki, pewnie zasniedziałe, albo ruda się do nich dobiera, spadek napięcia przez to pewnie jest

jak coś mam schemacik instalacji MK7

sprawdze wszystkie wasze poradu i dam znać na forum, z góry dzięki

na bank to złącze, przerabiałem ten temat

Tak jak koledzy doradzają przeczysc styki ale rowniez wyciagnij i sprawdz czy nie ma zinnego lutu lub pekniec przewodu. U mnie tez wystapil ten problem i był zimny lut. Powodzenia.

To jeszcze ja dorzucę 5 groszy. Poza sprawdzeniem styków sprawdz zawiasy klapy. Psiknij tam jakimś kontaktem, czy wd i będzie git.
Ile ja sie styków naczyściłem, az mi jeden przytomny człowiek ten patent podpowiedział.

yo!
tak z pewnoscia styki czasem wystarczy nawet szmatka jesli sa przybrudzone a nie ruda ...

Ja muszę je szmatką czyściś raz na 2 tygodnie tak szybko mi się brudzą, a jak nie wyczyszczę to jak chce tylną wycieraczkę to mi się włącza ogrzewanie szyby

Cytat:
2006-09-04 17:40:31, symeon pisze:
ostatnio zaczeła się dziwnie zachowywać tzw. włanczam ją niedziała po kilku minutach chodzi wyczyści szybe raz i staje, a przełącznik prz kierownicy włączony

miałem ten sam problem. o ile dobrze pamiętam jeden ze styków jest ruchomy (działa jak wyłącznik), nie odbijał i np. nie działało oświetlenie bagażnika. wyczyściłem styki, psiknąłem WD i jest git.

wyczyściłem je i jest ok