!!! CENY STROJENIA !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
kurde jak to jest slysze od jednych ze strojenie kosztuje 10 zł od innych ze 20 ł jade do sklepu z CB a gosc mi spiewa za samo strojenie 35zł to chyba przesada???

Chodzi mi o rejonGornoslaski konkret Katowice

Jakie sa wasze doswiadczenia z tym zwiazane

73!

Samo strojenie anteny to średnio 10-15 zł. więc 35 zł to złodziejstwo.

Mój kolega zapłacił razem 40,- zł za:
1. strojenie radia w zera i sprawdzenie bebechów.
2. podciągnięcie mocy z 2,5W do przepisowych 4W.
3. strojenie anteny.

powaga gosc chciał odemnie 35 zł za strojenie anteny (santiago 600 ... wiekszej sie nie dało bez dziurawienia dachu a szkoda...)

powiedział ze strasznie trudno sie je stroi i jest to pracochłonne .. co wedłog mnie jest ewidentna bzdura ... strojenie anteny to maax 15 minut ale moze tamten gosc sam nie wiedział co ma robic???

73!

ode mnie tez krzykneli 35zl... dlatego wolalem dorzucic pare monet i kupic miernik.

To lepiej kup sobie reflektometr za 40,- do 50,- zł + krótki kabelek (połączenie z radiem) i będziesz sobie mógł sprawdzać antenę kiedy zapragniesz.
Mój kupiłem kilkanaście lat temu i nie musiałem płacić albo zawracać du... kolegom poza pierwszym strojeniem kiedy mnie uczono jak to się robi .

W Sączu w sklepie krzyczą sobie 30 zł za strojenie.
Ale jest jeszcze gość na radyjku, z którym mozna się umówić i wystroi za 20 zł.

PRZEZYŁEM SZOK

w Katowicach na trzech stawach w FeuVert gosciu spiewa za strojenie !!!!!!!!!!!...........60zł........!!!!!!!!!!!

Katowice ulica ALPEJSKA 2

tel (032) 201 44 80

onijac z daleka !!!!!!!1

73!

Cytat:
2006-09-08 17:14:12, arek137 pisze:
PRZEZYŁEM SZOK w Katowicach na trzech stawach w FeuVert gosciu spiewa za strojenie !!!!!!!!!!!...........60zł........!!!!!!!!!!! Katowice ulica ALPEJSKA 2 tel (032) 201 44 80 onijac z daleka !!!!!!!1 73!

A co on stroi za ta kase - organy koscielne ?
Ja zaplacilem za strojenie + lutowanie zlaczek na kablu 10 PLN

witam
przy zakupie zestawu (radio i anyenka) strojenie gratis

teraz musialem ponownie zestroi, bo guma poszla pod podstawka z wymiana koncowki 13 zł (10 strojenie 3 koncowka)

Jak by ktos zabladzil do Lublina to ul Lotnicza 3

73

kolego wrocław 10zł jelcz 10zł oleśnica 10 -15 zł zalezy cz u niego kuliłes czy nie ostrów 30zł

Cytat:
2006-09-05 19:24:41, arek137 pisze:
kurde jak to jest slysze od jednych ze strojenie kosztuje 10 zł od innych ze 20 ł jade do sklepu z CB a gosc mi spiewa za samo strojenie 35zł to chyba przesada??? Chodzi mi o rejonGornoslaski konkret Katowice Jakie sa wasze doswiadczenia z tym zwiazane 73!

Hej!
Ja płaciłam 20 zł z NOWĄ wytczką. Gościu powiedział, że wtyczka 15 zł więc strojenie 5 zł

Jaka wtyczka kosztuje 15 zł?!? Wtyczka antenowa kosztuje max 6 zł i to już jest zdziercza cena, przeciętnie to około 4 zł. Wtyczka do gniazda zapalniczki kosztuje podobnie...

Cytat:
2006-10-05 11:11:29, MacTB pisze:
Jaka wtyczka kosztuje 15 zł?!? Wtyczka antenowa kosztuje max 6 zł i to już jest zdziercza cena, przeciętnie to około 4 zł. Wtyczka do gniazda zapalniczki kosztuje podobnie...

to była wtyczka do gniazda zapalniczki. Nie wiem jaka to jest. Powiedział że 20 zł to 15 wtyczka wiec 5 zł to strojenie.

Cytat:
2006-10-06 14:35:47, madzia_83 pisze:
to była wtyczka do gniazda zapalniczki. Nie wiem jaka to jest. Powiedział że 20 zł to 15 wtyczka wiec 5 zł to strojenie.

Solidna wtyczka do zapalniczki z bezpiecznikiem rurkowym w środku mogła kosztować 15,- zł jeśli dodatkiem do niej było strojenie za 5 zł.
Albo mu się pomyliły ceny bo przeważnie za strojenie 15 zł biorą.

Cytat:
2006-10-06 14:46:53, JerryP pisze:
Solidna wtyczka do zapalniczki z bezpiecznikiem rurkowym w środku mogła kosztować 15,- zł jeśli dodatkiem do niej było strojenie za 5 zł. Albo mu się pomyliły ceny bo przeważnie za strojenie 15 zł biorą.

A więc nie jest źle. Wiem tylko, ze wtyczka która była w komplecie z radiem była do ... wiesz czego. KLIK