Silentbloki i łącznik stab. - jakie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Mam do wymiany silentbloki i lącznik stabilizatora, mam pytanie - bo słyszałem dużo niepochlebnych opinii o tanich zamiennikach - oryginały czy zamienniki? Opłaca się?
I jeszcze pytanko o warszat w Krakowie - odwiedziłem już jeden, i za wymianę samych silentbloków zażyczyli sobie 130 zł za stronę (!) - tylko robocizna.

Ja polecam łaczniki stab. Sidem a wymienisz sobie sam

temat poruszany wielokrotnie. TYlko orginalne (niekoniecznie Motorcrafta, ale dobrej firmy). Tuleje polecam MotorCrafta (ceny za dużą 60pln, małą 35pln), łączniki Lemforder lub Febi. Radzę wymienić także tuleje stabilizatora (20pln/szt).

warsztat na Zbożowej za strone biorą 50-60zł + silenbloki komplet w ABC Focus chyba 60zł a łącznik? ja osobiście kupiłem w InterCars-ie OCAP 40zł/szt od Mondeo i jest spoko jak na razie.

Cytat:
2006-09-07 09:52:15, gardenia1 pisze:
warsztat na Zbożowej za strone biorą 50-60zł + silenbloki komplet w ABC Focus chyba 60zł a łącznik? ja osobiście kupiłem w InterCars-ie OCAP 40zł/szt od Mondeo i jest spoko jak na razie.

Dzięki, przejadę się.

Tak przy okazji Ocap czy Lemforder?

Cytat:
2006-09-07 12:02:28, coosi pisze:
Tak przy okazji Ocap czy Lemforder?

lemforder - tylko najlepiej oryginalny lemforder a nie podróbka lemfordera z allegro za 30zł

Cytat:
2006-09-07 12:10:53, slawas1 pisze:
lemforder - tylko najlepiej oryginalny lemforder a nie podróbka lemfordera z allegro za 30zł

ja kupiłem lemfordera za 100pln/2szt. Przejechałem 45tkm i jest ok.

Cytat:
2006-09-07 12:15:09, surec pisze:
ja kupiłem lemfordera za 100pln/2szt. Przejechałem 45tkm i jest ok.

bo nie kupiłeś podróbki

tak...no i wymieniłem od razu tuleje, gumy, swożnie i amorki...

Cytat:
2006-09-07 12:34:56, surec pisze:
tak...no i wymieniłem od razu tuleje, gumy, swożnie i amorki...

zajefajnie ... no i ...??

P.S.
Może ktoś wyłączy w cholerę ten popier%^&* mechanizm nieozwalający pisac postów w odstępach krótszych niż 30s.?? Albo przynajmniej zrobić 5s.

Znaczy to jest podróba czy oryginał?
klik

Cytat:
2006-09-07 13:17:28, coosi pisze:
Znaczy to jest podróba czy oryginał? klik

Zgadnij... szkoda, że nie kosztują 0,99 z przesyłką...

Witam
To może kolega Slawas1 wyjaśni mi czy w momencie jak mi sprzedawał łączniki lemfordera (30zł szt.) to sprzedał mi oryginały?? Zażekał się że to oryginalne!!
Szkoda tylko że po paru tysiącach znów są stuki w zawieszeniu!!

Jak na moje oko to zostałem okantowany

Cytat:
2006-09-07 13:14:20, Kielek pisze:
zajefajnie ... no i ...?? P.S. Może ktoś wyłączy w cholerę ten popier%^&* mechanizm nieozwalający pisac postów w odstępach krótszych niż 30s.?? Albo przynajmniej zrobić 5s.

popieram :]

Cytat:
2006-09-07 13:14:20, Kielek pisze:
zajefajnie ... no i ...??

no i wymieniłem wszystkie elementy, gdyż uważam, że współpracują zae sobą i usterka jednego spowoduje usterkę kolejnego i tak w kółko...

ale jakieś rezultaty??

przejechałem 45tkm (większość po mieście i dziurach na wsi) i nic nie puka, nie skrzypi. Wcześniej wymieniałem na raty, jak wymieniłem łącznik, to poleciały tuleje, jak wymieniłem tuleje, to poleciały wsworznie, ale zaraz znowy łacznik i tak w kółko... Takie mam przynajmniej odczucia....

Za lamfordery( ale prawdziwe) płaciłem po 75zł/szt .Przejechałem na nich ponad 50 tys km i jak narazie są w przyzwoitej kondycji.Mysle ze Łączniki po 20 czy po 30 zł nie są wiele warte.Wprawdzie wymiana ich jest czynnoscią zupełnie banalną i nie zajmującą więcej niż kilkanaście minut i z racji tego mozna sobie pozwolić na tanie eksperymenty.

Cytat:
2006-09-07 18:42:06, Pikie pisze:
Witam To może kolega Slawas1 wyjaśni mi czy w momencie jak mi sprzedawał łączniki lemfordera (30zł szt.) to sprzedał mi oryginały?? Zażekał się że to oryginalne!! Szkoda tylko że po paru tysiącach znów są stuki w zawieszeniu!! Jak na moje oko to zostałem okantowany

odezwij się do mnie na gg
jeśli masz stuki z zawieszeniu po paru tysięcach i nie minął rok - to przecież przysługuje Ci prawo reklamacji

tak więc dowiedz się czy to faktycznie łącznik stuka - jeśli tak to nie widzę problemu z reklamacją

co do oryginalności łączników LEMFORDERA
jakiś czas temu sam sprzedawałem te łączniki jako oryginalne * bo tak zapewniał mnie mój dostawca - twierdził że cena jest atrakcyjną bo kupują to tonami i taki rabat wypracowali

niestety okazało się że to nieprawda

tak więc, jeśli Twój łącznik wysiadł przed upływem roku powinieneś to mi zgłosić i dostaniesz nowy