| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Smiglo Opel Kadett Gdynia | 2006-09-06 14:36:01 Witam, zaczne swoja obecnosc na forum od kilku pytan Po pierwsze czy oryginalne oplowskie stalowe felgi (takie z trojkacikami, czesto mozna spoktac je w Kadettach), po renowacji dobrze znosza zime? Chodzi o to ze nie podobaja mi sie kola z kolpakami i na zime chcialem sobie sprawic takie same felgi na jakich jezdze latem ale zastanawiam sie czy nie beda rdzewiec i w ogole jak zniosa spotkanie z sola, duza iloscia wody, piasku itp. Bo nie chce ladowac w nie pieniedzy jak i tak maja wygladac beznadziejnie.
Drugie pytanie odnosnie bialego paska na oponach, jako ze chce utrzymac mojego Kadett'a w klimacie klasyka chcialbym sprawic sobie wlasnie taki bialy pasek na oponach, juz zrobilem mala przerobke na kompie i jak dla mnie wyglada to calkiem niezle a co wy o tym myslicie? I czy znacie moze jakis sposob na zrobienie ladnie i trwale takiego paska? A jak nie to czy takie opony kosztuja wiecej niz zwykle czy ich cena jest zblizona do zwyklych? Pozdrawiam i dzieki za wszelka pomoc!
Edit:Chyba poszlo nie tam gdzie mialo, jesli tak to sorry ![]() [ wiadomość edytowana przez: Smiglo dnia 2006-09-06 14:37:16 ] |
mutra Forumowicz Astra 1,6 16 v CARAV ... Wrocław | 2006-09-06 17:13:53 ja mam fele z kadetta D (chyba cynkowane) z czterech trzy mi rdzewieją a jedna wygląda jakby była wożona w bagażniku (wszystkie cztery są z tej samej serii i tak samo użytkowane). Tak więc, to wszystko zależy od egzemplarza i szczęścia, generalnie niczemu nie służy kąpanie w solance i obcieranie śniegiem . Co do białych pasków to są dwie metody:
1.Bierzesz marker do opon i lecisz po krawędzi (nie polecam)
2. Kupujesz pismo o starych samochodach ("weteran" czy jakoś tak ?)i tam znajdujesz: a. Ogłoszenie o sprzedaży opon do oldtimerów b. Ogłoszenie o sprzedaży nakładek na zwykłe opony (kiedyś u znajomego przeglądałem to pisemko i takie nakładki robi firma z Polski , przykleja sie to na zwykłą opone i jest ładny biały bok) |
Luz RegionAdmin Kadett C x3/Omega B/ ... Poznań | 2006-09-06 21:40:15
Zgadzam się w pełni Dodam jednakże od siebie iż owe nakładki niestety długo nie wytrzymują i pękają lub odchodzą od boku opony. Jeżeli ich cena jest przystępna to można zaryzykować zakup i wymieniać je co roku na nowe ![]() |
chomik Pełnoprawny Klubowicz Opel Rekord E1 2 dr Piotrkow Tryb./Lincoln UK | 2006-09-07 12:31:56 moim skromnym zdaniem to opony z bialym paskiem nie bardzo beda do Twojego kadzia pasowac bo i charakter autka zupelnie inny i jeszcze nie az tak wiekowe...ale to tylko moja opinia.Co do opon to znajomy podczas remontu Warszawy M20 lecial po takie opony az do Czech i wyszly ponad 400zl sztuka czy sa dostepne w PL takie oponki i jaki ich koszt nie wiem... jezeli chcesz mozesz poszukac na tej stronce..jest tez tam forum wiec moze ktos pomoze....pozdro
weteran szos |
scoodie RegionAdmin Viki B CDX Lublin | 2006-09-07 13:00:07 a ja myślę, że zima to taki czas kiedy należy zdjąć reprezentacyjne felgi - czy to aluski czy to wypieszczone oplowskie krzyżaki. Warunki drogowe zimą dają po dupskach naszym autom a nas mocno klepia po kieszeniach. Jeśli ktoś ma wyściułane grubym nominałem kiesy to proszę bardzo niech się bawi w takie rzeczy zimą i rok rocznie je odnawia. Ale to moim zdaniem mija się z celem. Cieszmy się latem pieknymi oponkami i felgami, a na zimę dajmy im pospać w ciepłym garażu.
pzdr
[ wiadomość edytowana przez: scoodie dnia 2006-09-07 13:00:53 ] |
![]() Smiglo Opel Kadett Gdynia | 2006-09-14 22:49:37 Hmm... Jakies male problemy mialem z dostepem do forum ale nic to Niby trzeba dac odpczac felgom przez zime ale z drugiej strony chcialbym zeby moje autko prezentowalo sie pieknie przez caly rok No ale to nad tym mozna pomyslec jeszcze, a nawet jak to renowacja 4 felg ponoc nie przekracza 100 zl wiec raz do roku to tez nie taki wielki wydatek
Jesli chodzi bialy pasek to tutaj maly pokaz moich umiejetnosci w paintcie Niestety kumpel mial jakis dziwny tryb ustawiony w aparacie i wyszlo niebieskie i dlatego tez paski na oponach zrobilem niebieskie i mysle ze moglyby byc troszke grubsze. Jak sie to wam widzi? Pozdrawiam! |
AveCezar Forumowicz Astra G Warszawa | 2006-09-15 10:44:38 heh nawet fajnie to wyglada z tym paseczkiem ![]() |
mutra Forumowicz Astra 1,6 16 v CARAV ... Wrocław | 2006-09-15 11:46:25 ja myślałem że chcesz cały bok zrobi biały jak w lowriderze :]. Z paseczkiem nieźle wygląda ale nie wiem czy na tyle poprawia wygląd żeby sie było warto w to bawić. Jeżeli ten pasek ma być tylko taki cienki to kup marker do opon i spróbuj. |
![]() alfion Opel Astra GT Rumia | 2006-09-15 12:18:54 To ja się podczepię pod ten temat bo też chodzi mi o pasek/tasiemkę: Otóż mam Astre GT ktora seryjnie miala czerwony pasek na listwach gumowych i na zderzakach...w zwiazku z tym ze miala male przejscia u naszych zachodnich sasiadow zostaly tylko czerwone paseczki na listwach...Stad moje pytanie: wiecie moze gdzie moge dostac taki rowno przyciety czerwony paseczek/tasiemke/gume samoprzylepna? Bo ciac pare metrow z tasmy izolacyjnej to tak troche kiepsko... |
mutra Forumowicz Astra 1,6 16 v CARAV ... Wrocław | 2006-09-15 12:26:05 może na ploterze by sie dało? Pogadaj z klubowym naklejkowym on robi przy ploterze |
![]() Smiglo Opel Kadett Gdynia | 2006-09-15 12:50:45 Klubowy naklejkowy Dobre No to sie bede bawic Dzieki za pomoc! |