Problem z LPG

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
zaznaczam ze nie znam sie na LPG (pierwsze auto LPG)
Nissan Primera '92 2.0 SLX

instalacja Lovato taka ze odpala tylko na benzynie i przełancza sie po 2tys obr.

Problem: auto nie chce sie wkręcać pow. 4 tys obr na benzynie i nie odpala rano (za 20 razem moze albo wcale) - jak juz nieraz zaskoczy i odpali to potem cały dzień odpala bez problemu - przy odpalaniu czuć benzyne

Na gazie auto kręci się do 7,5tys (tzn. normalnie dla tego motoru) i jeździ sie świetnie

byłem w 3 serwisach gazu i powiedzieli ze to wina benzyny i zebym jechał do diagnosty - jadąc do diagnosty mówią ze to wina gazu i odsyłają mnie do LPG-ców - czy mi nikt nie pomoże

Odłącz z rana na kilkanaście minut akumulator, potem odpal samochód na benzynie i cały dzień jeździj tylko na benzynie.
Jeśli następnego ranka objawy nie powtórzą się, to będziesz pewny, że instalacja gazowa ma zły wpływ na komputer benzynowy, który jak sądzę po roczniku auta na 100% jest samoadaptacyjny.

problem w tym ze to automat, na benzie kiepsko chodzi - na wolnych jako tako ale jak mu wrzuce "Drive" to gaśnie ...
najgorsze ze auto wystawione na sprzedaz - ludzie dzwonią chca sie umawiac a to auto takie "szopki" odwala

[ wiadomość edytowana przez: skidmarks dnia 2006-09-06 21:57:38 ]

[ wiadomość edytowana przez: skidmarks dnia 2006-09-06 21:58:25 ]