Szumy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam.mam taki problem.gdy włacze radio odtwarzacz w mobilku to trzeszczy mi cb radio i musze wykrecac sqecza(pewnie zle napisalem ale chyba wiadomo o co chodzi )minimum na polowe lub wiecej.Co nalezaloby zrobic z tym problemem moze jakis filtr by pomogl?

Witam ! Pewnie masz w aucie silnik benzynowy i najtansze radio bez filtra ANL. W tej konfiguracji niestety nic z tym nie zrobisz.
Moze pomoc ( choc nie musi ) podlaczenie CB radia bezposrednio pod akumulator.

Chciałbym zauważyć, że za zakłócenia o charakterze impulsowym, czyli pochodzące z instalacji elektrycznej odpowiada filtr NB a nie ANL. Jednak przyznaję, że i ANL nie jest bez wpływu również na takie zakłócenia i ma w ich niwelowaniu jakiś udział...

Cytat:
2006-09-07 16:06:21, MacTB pisze:
Chciałbym zauważyć, że za zakłócenia o charakterze impulsowym, czyli pochodzące z instalacji elektrycznej odpowiada filtr NB a nie ANL. Jednak przyznaję, że i ANL nie jest bez wpływu również na takie zakłócenia i ma w ich niwelowaniu jakiś udział...

Zgadza sie. Wiekszosc radyjek powinno miec te filtry wbudowane fabrycznie, co nie zmienia faktu ze kolega Mandi raczej z tym nic nie zrobi. Nie dlatego ze nie bedzie chcial, ale dlatego ze nie bedzie mogl. Pozostaje na przyszlosc kupienie lepszego radia i "zmasowanej " anteny.

W aucie mam silnik diesela cb radio jest podlaczone pod zasilanie radio odtwarzacza.Radio to MIDLAND ALAN 100+ i antena na magnes tez tej samej firmy.Radio moze nie jest najlepsze ale moze jest jakas szansa?

Niestety przy tym radiu szanse są mizerne i nie warto się w to bawić. Też zaczynałem od tego radia i była tragedia, słyszałem w głośniku wszystko, silnik wyprzedzanej ciężarówki, nie wspominając o swoim własnym, wszystkie wycieraczki, szyby elektryczne. Po zmianie na kolejno różne inne radia ten problem został zniwelowany praktycznie do minimum...
Jedyna propozycja to sprzedać to co masz i kupić coś porządniejszego. Ja tak zrobiłem i mimo straty paru złotych nie żałuję. Więcej nerwów będzie Cię kosztowało męczenie się z tym niż warte te kilkadziesiąt zł w plecy. A nawet nie musisz być dużo stratny, ja Alana 100+ sprzedałem za niecałe 200 zł, a używanego Unidena 510 za dokładnie 199 zł. Pomijam że w między czasie miałem jeszcze inne radia, więc w sumie utopiłem w tym większą kwotę, ale było warto choćby potestować Zresztą jedno radio mi zostało i czeka na bazę Konkludując: ucz się na cudzych błędach i doświadczeniach i zmieniaj swój zestaw choćby na najlepszy z najtańszych: Uniden 510 + antena Hustler IC100 Warto.

Witam

Masz moze wzmacniacz i jakas tube(nie do CB tylko do odtwatzacza)?? Moj brachol mial tube ze wzmacniaczem i tez mial szumy jak cholera. Po wymontowaniu w/w "zestawu" zadnych szumow nie ma

Mialem kiedys tuba ale teraz pozostala mi tylko koncowka mocy