MotoNews.pl

[s] lawetę

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Sprzedam lawetę jednoosiową (oś nieresorowana, bez hamulca najazdowego) na prawo jazdy kategori B (przyczepa lekka dopuszczalna masa całkowita 750kg). Idealna pod Fiata 126p (transport na zawody itp). lub CC, SC quady, "dziki", motocykle, skutery wodne, itp.
Wymiary:
-długość 3.40m
-szerokość 1.55m (mozliwość poszeżenia o kilka cm.)
-najazdy około 1.50m (schowane pod lawetą)
Można zamontować pełną podłoge oraz stelaż z plandeką
Stan bardzo dobry. Zarejestrowana, ubezpieczenie do 04.2007, przegląd bezterminowo. Cena do negocjacji.

Cena 2300zł do negocjacji.
Info pod tel 500808900

[ wiadomość edytowana przez: CarvMachine dnia 2006-09-08 15:46:00 ]

Foty???

jakies fotki panie !

Wysłałem wam na maila. Jak możecie to wklejcie je bo ja nigdy nie wklejałem.

jak mniemam DMC przyczepy - 750kg

Maluszek waży 650kg więc masa samej przyczepy 100kg
Coś tu kręcisz

Lepiej napisz jaka jest dopuszczalna ładowność przyczepy

bo jak co to jestem zainteresowany

[ wiadomość edytowana przez: korozja dnia 2006-09-09 13:42:54 ]

Z przyczepą DMC 1250kg też możesz jeżdzić na B

byleby dmc przyczepy + dmc holownika nie przekraczalo 3500 kg !!!!
no i oczywiscie zeby nie bylo tak ze gliniarz spojrzy a na lawecie cos co na oko 1,5 t wazy

flapjck1 no nie wszystko powiedziales

z art. 88 ust. 2 ustawy wynika ze dopuszczalna masa calkowita przyczepy nie moze przekraczac masy wlasnej pojazdu ciągnącego i łączna dopuszczalna masa calkowita tego zespolu nie moze przekraczac 3,5t.

Cytat:
2006-09-09 12:35:41, winiar7 pisze:

czyli ze tak, ale masa wlasna pojazdu ciagnacego musi byc conajmniej 1250 kilo. a masa wlasna to auto, bez kierujacego i bagazu.

peace

[ wiadomość edytowana przez: goorek dnia 2006-09-09 16:04:44 ]

Co wy tu walicie OT przecież wszyscy znają przepisy tu rozmawiamy o lawecie

Cytat:
2006-09-09 16:01:08, goorek pisze:
flapjck1 no nie wszystko powiedziales z art. 88 ust. 2 ustawy wynika ze dopuszczalna masa calkowita przyczepy nie moze przekraczac masy wlasnej pojazdu ciągnącego i łączna dopuszczalna masa calkowita tego zespolu nie moze przekraczac 3,5t. czyli ze tak, ale masa wlasna pojazdu ciagnacego musi byc conajmniej 1250 kilo. a masa wlasna to auto, bez kierujacego i bagazu. peace [ wiadomość edytowana przez: goorek dnia 2006-09-09 16:04:44 ]

sorki ze dalej OT ale czy to znaczy ze nie ma już pojęcia przyczepy lekkiej dmc do 750kg która mozna ciągnąć nie mając prawka E?

Cytat:
2006-09-09 19:51:56, Poramancza pisze:
sorki ze dalej OT ale czy to znaczy ze nie ma już pojęcia przyczepy lekkiej dmc do 750kg która mozna ciągnąć nie mając prawka E?

wujek przyczepa lekka ma do siebie tylko i nic wiecej ze ma do 750 kg i nie trzeba jej robic przegladow. przyczepa wazaca 751 kilo nie jest lekka i trzeba jej robic przeglady jak dla zwyklej. czyli a pocztku 2 lub 3 lata pozniej co rok, a lekka do 750 kg ma swiadectwo homologacji i to jej wystracza na cale jejj zycie. peace.

Cytat:
2006-09-10 00:12:18, goorek pisze:
wujek przyczepa lekka ma do siebie tylko i nic wiecej ze ma do 750 kg i nie trzeba jej robic przegladow. przyczepa wazaca 751 kilo nie jest lekka i trzeba jej robic przeglady jak dla zwyklej. czyli a pocztku 2 lub 3 lata pozniej co rok, a lekka do 750 kg ma swiadectwo homologacji i to jej wystracza na cale jejj zycie. peace.

fajny ten kurs

Cytat:
2006-09-10 07:58:16, mar125 pisze:
fajny ten kurs

ano i juz od polowy pazdziernika jak dobrze pojdzie bede jezdzil..... z lachonami tez

to ja zadam pytanie inaczej, do czego jest potrzebne prawko BE?

haha laweta od stelli pomagałem przy składaniu niezła przebitka

Mam pytanie:
Czy to jest wątek "Sprzedam ,kupię, zamienę" czy "Sprzedam a niezainteresowani piszą co chcą bo sie ch.. znją" !!!

Wystawiłem ogłoszenie i miałem nadzieje że jak ktoś będzie coś pisał to będzie to osoba zainteresowana. Patrze a tu jakieś farmazony

Cytat:

Tak ale tylko z pustą.
http://www.kodeksdrogowy.com.pl/obowiazujace/dzial4.html#rozdzial1

art. 88 punkt 3 podpunkt 3 :
"kategorii A, B, B1, C, C1, D lub D1 - uprawnia do kierowania pojazdem w nich wymienionym z przyczepą lekką;"

Przyczepa lekka jest to przyczepa nieprzekraczajaca DMC 750kg.

winiar7 Jak człowieku chcesz coś pisać to pisz ale w pamiętniku.

A Na kiego sie z takimi postami wpier...
Cytat:
haha laweta od stelli pomagałem przy składaniu niezła przebitka

Żal ci chu.. gniecie? Napisz do przyjaciółki

Laweta Jest zarejestrowana na 750kg. DMC żeby nie trzeba było robić innej kategori. Ja troche na tym woziłem i to były fiaty CC i SC (cięższe od 126p) Laweta dawała rade. Ja nikogo nie zmuszam do kupna. jężeli jest ktoś zainteresowany to pisać na priv.

Ja jestem zainteresowany ale mi nie odpowiedziałeś jaka jest ładowność tej przyczepy w papierach

Cytat:
2006-09-11 20:33:24, Paluchto pisze:
Mam pytanie: Czy to jest wątek "Sprzedam ,kupię, zamienę" czy "Sprzedam a niezainteresowani piszą co chcą bo sie ch.. znją" !!! Wystawiłem ogłoszenie i miałem nadzieje że jak ktoś będzie coś pisał to będzie to osoba zainteresowana. Patrze a tu jakieś farmazony Żal ci chu.. gniecie? Napisz do przyjaciółki Laweta Jest zarejestrowana na 750kg. DMC żeby nie trzeba było robić innej kategori. Ja troche na tym woziłem i to były fiaty CC i SC (cięższe od 126p) Laweta dawała rade. Ja nikogo nie zmuszam do kupna. jężeli jest ktoś zainteresowany to pisać na priv.

Dobra mistrzu jesteś najmądrzejszy !!!
Ale jak Cie Inspekcja weźmie na wagę to im będziesz swoje bajki opowiadał
Pozdrawiam i życzę powodzenia