Komputer do 1.8 - porzyczyc

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Mam usterke w espero glosno opisaną na forum. Nie trzyma obrotow na jalowym. Duzo rzeczy juz wymienialem, teraz pora na komputer. Czy ma ktos z Was pozyczyc takowy komputer, zebym mogl sprawdzic czy swoj mam uszkodzony?
dziekuje
Espero 1.8

Jacek
gg 1357756

Nie jestem pewien, ale to chyba nie będzie działać
O ile pamiętam w komputerze jest zaprogramowany kod immobilajzera ze stacyjki i kluczyków

Ale lepiej żebym się mylił - dla Twojego dobra

Cytat:
2006-09-09 16:59:48, krzychu_ch pisze:
Ale lepiej żebym się mylił - dla Twojego dobra

Niestety nie mylisz się.Szkoda roboty

a co jezeli kupie nowa stacyjke z immobilaizerem...? trzeba przeprogramowac kompa?

heh jezeli kolega ma lpg to immo moze sie cmoknac, doszedlem do tego na zlocie jak mnie klubowicze z opresji ratowali, mianowicie immo odlacza ci pompe paliwa wiec podmieniasz komputer i odpalasz samochod na lpg, wtedy powinien chodzi tylko check engine wyrzuci ci blad immo.

Co do nierownych obrotow to chyba moga byc tylko 2 przyczyny - komputer lub krokowiec

kilka znanych mi osób twierdzi, że immobilizer w espero blokuje oprócz pompy paliwa również jakiś inny obwód i auto nie odpala nawet na lpg.

Cytat:
kilka znanych mi osób twierdzi, że immobilizer w espero blokuje oprócz pompy paliwa również jakiś inny obwód i auto nie odpala nawet na lpg.

Dokladnie potwierdzam to w 100%.

Cytat:
2006-09-10 13:30:20, Andik pisze:
Dokladnie potwierdzam to w 100%.

Łoj, jak widzem zdrowo Waść nachlany byłeś Zlocie ...przecie na własne oczy widziałeś, że jest inaczej niż teraz piszesz

U Outcasta (tak jak pisał) immobilizer był odcięty a autko spoko paliło na gazie

MNie sie wydaje ze immo odcina wtryski i iskre, a co do pozyczenia kompa to podpinasz ten drugi pozyczony, scigasz petle ze stacyjki i wsadzasz w nia kluczyk od tamtego auta, zamiast modulu immo podpinasz z tamtej furki i immo bedzie banglalo

Cytat:
Łoj, jak widzem zdrowo Waść nachlany byłeś Zlocie ...przecie na własne oczy widziałeś, że jest inaczej niż teraz piszesz

U Outcasta (tak jak pisał) immobilizer był odcięty a autko spoko paliło na gazie

Bogus..ja pisze o moim autku!!! mojego sie nie odpali nawet na LPG !!

immo odcina pompe a iskre odcina przynajmniej u mnia zapewne u ciebie tez - autoalarm, wiec jesli autoalarm jet rozbrojony a immo zadziala to na lpg pojechac sie da, u nas kazdy praktycznie ma inny autoalarm ale immobilizer mamy ten sam ( fabryczny ) wiec cudow niema.

Cytat:
2006-09-10 14:50:46, Andik pisze:
Bogus..ja pisze o moim autku!!! mojego sie nie odpali nawet na LPG !!

A gdzie to było napisane ??

ja mam czeste poroblemy z immo i nawet jak słysze ze pompa sie odzywa to i tak niema iskry
Jedyne co to słyszałem ze na słomczynie sa rozkodowane kompy z immo ale co do ceny nie potwierdze szłyszałem o 400pln

Bo tyle mniej wiecej kosztuja. a imo odcina nie pompe tylko wtryski co za tym idzie i iskre. idiotyzmem by bylo odcinac pompe, co za problem sobie plus pociagnac. macie namieszane panowie z furkami. Kula jesli u Ciebie jest tak ze musisz pare razy krecic rozrusznikiem by odpalic i uwazasz ze to immo, to wydlub ten modul od immo, jest pod kolumna kierownicy, i przelutuj plytke, roboty na pol godzinki, a pomaga. Tworza sie tzw. oczy.

[ wiadomość edytowana przez: maskekk dnia 2006-09-10 22:38:52 ]

dobra to jak wytlumaczysz to ze jesli auto jest od nowosci w rodzinie, do immo nikt nigdy nie zagladal do czasu zlotu gdy przez przypadek odlaczona zostala kostka od immo przy stacyjce i zlomiak odpalil na lpg a na benzynie pompa wogole nie chodzila, po wpieci spowrotem kostki od immo pompa nagle odzyla i wszystko jest ok ?????

Cytat:
2006-09-10 23:01:03, Outcast pisze:
dobra to jak wytlumaczysz to ze jesli auto jest od nowosci w rodzinie, do immo nikt nigdy nie zagladal do czasu zlotu gdy przez przypadek odlaczona zostala kostka od immo przy stacyjce i zlomiak odpalil na lpg a na benzynie pompa wogole nie chodzila, po wpieci spowrotem kostki od immo pompa nagle odzyla i wszystko jest ok ?????

No jak to jak wytłumaczy??...to jest IDIOTYZM i masz namieszane z furką !

...sorry nie mogłem się powstrzymać bo coraz więcej jest takich "wszystkowiedzących" na forum

...bez urazy ale jak czegoś nie wiem na pewno to bzdur staram się nie wypisywać

Moze napiecie na pompe idzie poprzez jakis element w tym module immo, moze to nie z tego Ci sie wypiela ta kostka, moze gazownicy cos pojebali a moze poszli do lasu, jutro sprawdze jak jest u mnie i luz

Dobra sprawdzilem, po odlaczniu immo brak wtryskow, wiec wszystkowiedzacy Bogdanie, nie wypisuj jak nie wiesz, bez urazy

[ wiadomość edytowana przez: maskekk dnia 2006-09-11 08:28:38 ]

bogdan ja nie twierdze ze wszystko wiem tylko opisuje swoj przypadek, a niewazne jakbym mial namieszane z lpg to immo ktore odcina iskre lub wtryski definitywnie unieruchomi auto a jednak tak sie niestalo

Panowie.....jezeli z tym kompem jest taki problem, to moze istnieje jakis inny reset niz ten przez odlaczenie akumulatora. Moze takowy by pomogl...
dzieki

A moze to wina mechaniczna a nie elektronicna ? czasem sie zdarza jak sie jezdzi na lpg ze niiektore kompy sie zaklocaja (program). Jakie Ci bledy wywala ?