Kokpit przedni

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie jak zdjąć element tapicerki tu gdzie są pokretła od nawiewu saplily mi sie tam wszystkie zarowki ( no chyba ze ktos sie orientuje czy nie ma oddzielnego bezpiecznika na oswietlenie tego kokpitu , ale podswietlenie popielniczki i zapalniczki mi sie pali ). Rozbieralem to kiedys ale nie w calosci , doszedlem do tego slupka gdzie jest wajha od biegow radio i dalej nie moglem ruszyc tej gornej czesci. A drugie pytanie to : Pod radiem jest wolna przestrzen jak sie wymontuje te zwezenie to czy ten otwor jest wielkosci otworu radiowego?? Chce tam wladowac alana 27 i nie wiem czy wejdzie

Potrzeba zrobić TAK aby dostać się do żarówek oraz jak chcesz wyjąc całą plastikową ramkę to jeszcze:
1) wyjąć plastik, z którym łaczy się "skóra" od lewarka zmiany biedów (łatwo wychodzi) i odkręcić dwie śrubki (nieco ponizej radia)
2) wyjac dwie kratki z nawiewu środkowego i odkręcić dwie śrubki
3) wyjąć ramkę uważajac aby nie uszkodzić wężyków od regulacji nawiewu
Całość powinna zajać ok 5min.
Powodzenia

teraz pytanie czy ten panel to od dupy strony sie podwaza czy od srodka

Panel regulecji nawiewu ma zatrzaski, na zdjęciach widać

Ten kto napisał że wyminieł te żarówki od wlotu radia to albo ma małe rączki albo nie wiem co on zrobił. Przecież te nakrętki to małe gówienko, ale nie ważne wymieniłem zdejmując wszystko wg instrukcji, przy okazji założyłem CB tu gdzie chciałem z pociągnięciem kabli. A teraz pytanko czym usunąć zaciek po super glue z plastiku tak by go nie uszkodzic jaki najlepszy rozcieńczalnik

ja wymienialem tam podswietlenie i doszedlem do wniosku ze najlatwie operowac przy nawiewie poprzez wyjecie schowka nad nogami trzyma sie zaledwie na 4 srubkach i dwoch wtyczkach, wyjecie jest banalnie proste a wszystko ulatwia

a ja odpiełem jakąś linke od tyłu i podwarzyłem śrubakiem od przodu cały panel i zaszło jak po maśle

Cytat:
2006-09-16 17:02:37, Kula69 pisze:
a ja odpiełem jakąś linke od tyłu i podwarzyłem śrubakiem od przodu cały panel i zaszło jak po maśle

tez tak robie-a ta linka jest od regulacji temperatury-cieplo zimno i znajduje sie pod nogami pasazera za taką plastikową obudową-jest to najprostszy sposób aby wymienić te żarówki

Ku*wa z milion razy o tym było, a wy dopiero teraz załapaliście. Nogi pasażera, osłona, linka i tyle! 10 min. i po sprawie.