Cos nie bangla z 650tka.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Mam taki problem, moze bedziecie wiedzieli o co chodzi. W silniczku mam zrobione glowica - 4mm, walek 385, kolo stoczone na 3 kilo (tak mowil poprzednik), a silnik ma przejechane kolo 1000 km. Jade na trojce i jak dochodze do 5 tysiecy obrotow zaczyna sie jakby krztusic i przerywac, na czworce to samo ale troche nizej, a na 1 i 2 problem nie wystepuje. Poza tym cos kopci olejem, dodam ze dopiero od dwoch-trzech dni zaczal, wczesniej szedl 120 km/h i nie bylo problemu.

rozbierz gaznik, ustaw w razie czego i wyczysc. sprawdz zaplon i juz. Jak bedzie to samo to bedzie mozna myslec dalej. A co do kopcenia. No cóz. Tego raczej nie cofniesz bez powazniejszej ingerencji

sprawdź przerwe na aparacie zapłonowym

A to ze kopci, to nie moze byc ze wydmuchalo uszczelke pod glowica? Zastanawiam sie czy w ogole glowica nie pekla.

Cytat:
2006-09-11 13:01:43, ziemczon pisze:
A to ze kopci, to nie moze byc ze wydmuchalo uszczelke pod glowica? Zastanawiam sie czy w ogole glowica nie pekla.

uszczelka nie ma z tym nic wspolnego.

Wiesz ale kurde on nie kopcil w ogole i nagle by tak zaczal?

może być uszczelka pod głowicą lub pęknięta głowica (jeśli chodzi o przerywanie), co do kopcenia to sprawdź mu kompresje,jak słaba to pierścienie.

[ wiadomość edytowana przez: zadi dnia 2006-09-11 16:09:21 ]

Cytat:
2006-09-11 14:12:00, ziemczon pisze:
Wiesz ale kurde on nie kopcil w ogole i nagle by tak zaczal?

hehehhe dobre dobre....no skoro zaczal to musial zaczac nagle, jak mial zaczac na raty, cyz tez poslac ci najpierw smska? pewnie cos gdzies spaprales

Wyobraz sobie ze nic nie spapralem, bo niedawno go kupilem i nic nie grzebalem to jest raz. Dwa: Skoro dymienie zalezy od zuczycia piersicieni, ktore scieraja sie liniowo, to chyba logiczne jest ze zaczyna dymic coraz bardziej, a nie tak ze nie dymi jednego dnia a drugiego dymi. Tak czy nie?! Poza tym juz mi nie przerywa na wyzszych obrotach, to byla chyba wina gaznika, bo wymienilem i bangla. Troche gorzej idzie, bo tamten byl dlubany, ale teraz moze nie bedzie palil 15/100 km

spoko loko nieunos sie to taki lajtowy dżołk: )

moze wreszcie trafila kosa na kamien i ktos ciebie zrobil w wala

Znajdz sobie jakas panne, a nie siejesz ferment, taka moja mala rada. Kase z powrotem dostales bardzo szybko, zadzwonilem i cie przeprosilem, nie moja wina ze podales zly numer konta (i tak kase mu zwrocili) A Wam chlopaki dzieki za pomoc i pozdrawiam.

juz ci mowilem ze nie chodzi o kase tylko o niekonsekwencje, a pozatym cie tu nie chce.

Dla mnie sprawa jest zamknieta, wiec pozdrawiam miedzynarodowym gestem przyjazni i szacunku A poza tym to nie jest twoje prywatne forum wiec pocaluj mnie w d***

nie jest to moje forum, owszem, ja ci tylko sugeruje zebys sobie stad poszedl... forum jest utozsamiane z klubem a w nim nie chcemy takch rodzynkow jak ty.
i brawa za poziom kulturalny twojej wypowiedzi.

dziewczyny na privie sobie te wasze zgrzyty prostowac,