Kontrolka otwartych drzwi!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witamdzis zerknalem do licznika i widze ze jest poprowadzona instalacja kontrolki drzwi,tzn kabelek z niej idzie do skrzynki z bezpiecznikami i tam jest podlaczony, po wlozeniu zarowki caly czas swieci zarowka.dodam ze mam podwojne ryglowanie drzwi.co z tym zrobic??
narazie zrobilem tak ze odcialem ten kabelek z skrzynki bezpiecznikow i podlaczylem bezposrednio do tego czujnika co zapala lampke w kabinie!
albo gdzie szukac podlaczenia tego kabelka do jakiegos ukladu czy przekaznika??

[ wiadomość edytowana przez: danio21 dnia 2006-09-11 15:21:36 ]

Zdaje sie że temat był już poruszany. Nie raz i nie dwa. Zapodaj temat na wyszukiwarkę (czujnik zamka czy cos takiego) w zapadce zamka sa specjalne micsoswitch'e, które zapalają w/w kontrolę do czasu az drzwi nie będą PORZĄDNIE domknięte (czyli tzw podwójny rygiel).

czyli sugerujecie ze mam sprawdzic jeszcze klapy??
a gdzie ida te sygnaly z klap i drzwi- chodzi o uklad z ktorego pozniej wychodzi sygnal do kontrolki!
przeciez podwojne ryglowanie nie ma nic do rzeczy, napisalem tylko ze mam takie zamki!

a ktos pisal ze ma

dalem o podwojnym ryglowaniu bo Darek cos dziwnie napisal

sprawdzilem sterownik alarmu i centralnego i sprawa wyglada tak!
jest tam ten kabelek ktory idzie do kontrolki tylko jest jeden problem- nie wiem ktore kable odpowiadaja za czujniki klap i drzwi(z przednij klapy znalazlem)
ma moze ktos opis kabelkow do alarmu ??(orginalny alarm zalaczany z klucza przez zamek!

dzis mialem rozebrana tapicerke drzwi przy okazji jak robilem lampki w drzwiach i okazalo sie ze sygnal do kontrolki z drzwi jest brany z zamka ze stykow jakis i jak zamknie sie drzwi to jest masa! teraz tylko prosze o opis centrali i to chyba powinno wystarczyc zeby dojsc do usterki