MotoNews.pl
0 Co sądzicie o magnetyzerach czy to działa czy szkodzi?? (158944/0)

Co sądzicie o magnetyzerach czy to działa czy szkodzi??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Co sądzicie o magnetyzerach czy to działa czy szkodzi??.znalazłem na allegro taka oferte może ktoś z was próbował już tego ?http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=124273542

Razem z przesyłka to wychodzi jakies 24 piwa lepiej w to zainwestuj, przynajmniej sa jakies korzysci

Tak na powaznie to bujda i nabijanie ludzi w butelke. Zadne paliwo nie moze byc modyfikowane poprzez jakies tam pola magnetyczne.

Nawet organizacja ADAC oficjalnie stwierdzila, ze nie przynosi to zadnych korzysci i nie bedzie wiecej czasu tracila na testy tego badziewia

Witam! Ja nie kupowałem gotowych magnetyzerów. Raz na próbę zrobiłem sam, kupiłem silne magnesy neodymowe (w Borzęcinie Dużym k/ wa-wy) przczepiłem do kawałka blaszki zamontowałem to na przewodzie paliwowym od benzyny. I coś w tym jest silnik zaczął pracować równiej i ciszej (nie jest to autosugestia). Zmiejszenia zużycia paliwa i lepszych osiągów nie stwierdziłem. Ale zmana w pracy silnika była na plus. Na gazie nie zauważyłem żadnej poprawy (może za slabe magnesy). Jezdze z magnetyzerem na gazie ale poprawia mi on raczej samopoczucie niż osiągi auta. Magnesy neodymowe mozna kupić w Borzęcinie Dużym koło Warszawy po ok 4zł. Mają tam na prawdę duży wybór.
Pozdro.

Cytat:
czy to działa czy szkodzi??.

ani nie dziala ani nie szkodzi, ale zalozyc mozna, wtedy bedzie dzialac - na kierowce wiem to z autopsji. I zeby mi ktos wtedy sprobowal powiedziec ze to nie dziala, to ...
Ps. Teoretycznie powinno to poprawic dynamike, zmniejszyc spalanie i poprawic czystosc spalin, ale niestety tylko teoretycznie.

A wlasnie, ze dziala !

Ja tez jestem osoba sceptyczna, z gory neguje takie "bzdury" jak magnetyzery...ale to ze czegos panowie nie rozumiecie, nie znaczy ze to nie dziala. Sam sie o tym przekonalem na wlasne oczy/uszy.
Kolega mial zamontowany magnetyzer w starej Skodzie Favorite, smialem sie z niego bo kupil drogi magnetyzer, oryginalny, firmowy, za ok 700zl. Zmiane w pracy silnika sluchac niemal odrazu po zamontowaniu magnetyzera ! Sam bylem swiadkiem jak jadac z nim na trasie auto palilo 6l/100km. Do czasu tego wydarzenia wierzylem w to tak jak wielu z was...ale teraz wiem jak jest naprawde.
Chodz trzeba pamietac ze sa magnetyzery i magnetyzery. Jedne drugim nie rowne. Ja tutaj mowie o gwarantowanym produkcje znanego producenta, a nie jakies taniej(lub tazke i drogie) podrobki.

Faworitka 6 L w trasie ?
Bez magnetyzera tez tyle spali.
Widzialem w niemieckej prasie motoryzacyjnej test magnetyzerow. To co sie polepszylo, gdy samochod mial go zamontowane, to czystosc spalini. Zostalo to wykazane na pomiarach przeprowadzonych kilkakrotnie. Niestety przy okazji tych pomiarow nie zostalo wykazane zmniejszenie zuzycia paliwa.
Wniosek : Nie jest prawda ze magnetyzery nic nie daja ! Daja, tylko mi akurat nie to co trzeba, dlatego przestalem ich uzywac.

Ani działa, ani szkodzi
To tak samo jak z lekami homeopatycznymi

panowie jakby magnetyzery działały to firmy produkujące samochody nie inwestowały by ogromnych pieniędzy w produkcję nowoczesnych silników np.hybrydowych tylko by pozakładały magnetyzery i sprawa byla by rozwjązana.

witam.
akurat mam okazje testować "magnetyzery" i inne produkty znanej firmy . testy sa prowadzone na zuzycie ,czystość spalin i moc silnika.
w niektórych samochodach poprawa jest w aż trzech tych segmentach a w niektórych było wręcz pogorszenie wyników. czyli jednak to dziala.
dla wyjaśnienia tam gdzie jest poprawa spalin to takze jest mniejsze zuzycie paliwa. z moca jest różnie. w moim samochodzie PANDA 1,2
spalanie średnio poszło na dół o ok. 0,5 ltr. moc o dokladnie 4,5 KM do góry. to jest test na benzynie .teraz będę go testował na gazie z nowym produktem doczepianym do zbiornika i do powietrza dolotowego.
moc sprawdzana na hamowni obciążeniowej.

pozdro a.cebula eko-car