CO TO MOŻE BYĆ ? TOYOTA CARINA 2.0 TD

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
WITAM ,

CHCĘ ZKUPIĆ TOYOTĘ CARINĘ 2.0 TD ALE COŚ TU W SILNIKU SIE POCI , MOŻE KTOŚ Z WAS WIE CO TO JEST I CZY TO COŚ POWAŻNEGO ? ZGÓRY DZIĘKUJĘ ZA ODPOWIEDŹ .

NIESTETY ALE NIE MOGE WPROWADZIĆ ZDJĘCIA , JAK KTOŚ WIE JAK TO PROSZE O PODPOWIEDŹ , EWENTUALNIE MOGĘ WYSŁAĆ NA E-MAILA.

[ wiadomość edytowana przez: neron750 dnia 2006-09-12 22:25:28 ]

polecam wrzucić fotkę poprzez http://www.imageshack.us/ bo widze kolega coś sie z nią męczy zeby ją wkleic do tematu

[ wiadomość edytowana przez: sterciu dnia 2006-09-12 22:07:22 ]

DZIĘKI WIELKIE ZA POMOC

z tego co widze na tym zdjęciu to najprawdopodobniej olej cieknie przez to ze opaska na węzu jest nie dociśnieta ciezko coś wiecej mi powiedziec bo akurat juz dokładne nie pamietam jak wygląda silnik diesla w Cari ale wydaje mi sie po tym zdjęciu ze to nic powaznego

tą nieszczelność masz z odmy,ściąg wężyk i zobacz czy nie leci dymek koloru coś jak para,przytkaj palcem na sekunde i zobacz jakie duże ciśnienie robi ,jak niema dymku to załóż opaske i śmigaj dalej

DZIĘKI , A JAK JEST DYMEK TO CO TO OZNACZA ?

Wg. mnie to nadmiar odmy, nie wiem jakie tam sa rozwiazania konstr. co do przwietrzania skrzyni korbowej u mnie jest gwizdek i wezyk do przepustnicy.

U mnie w Cinqecento kiedys mialem tak ze odma juz żygała na filtr powietrza coz nie dlugo został sprzedany bo to nic dobrzego nie wróży silnikowi.

w toyocie oznzcza to że ma ze 400kkm ale nieprzejmuj się do 800kkm jeszcze daleko.....

Już się wszystko wyjaśniło , koleś twierdził , że to silnik 2.0 td a jak się okazuje to zwykły diesel , który mnie nie interesuje. Bardzo dziekuję za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam wszystkich użytkowników toyot .