| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Maniurka78 DEADSOUL Opel Omega B Chocianów | 2006-09-13 11:09:06 |
Maniurka78 DEADSOUL Opel Omega B Chocianów | 2006-09-13 17:28:18 Wszystko Ok tyle że ja mam 1 zmianę |
tomekmr LOB SYMPATYK OPEL OMEGA Lubin | 2006-09-13 20:47:36 Hej Maniurka!
To co "wyciągnąłeś" to jest cięgno od regulacji siły nawiewu na twoje nogi. Strasznie paskudnie jest to założyć, ja sobie przy tym łapy pocharatałem. |
beast6 LOB SYMPATYK Omega B 3.0 Kwidzyn | 2006-09-13 22:39:27
przy 3 podejsciu to zalozylem: z tym ze na nogi pasazera jest ok a na kierowcy nie cos jeszcze jest spieprzone? |
Maniurka78 DEADSOUL Opel Omega B Chocianów | 2006-09-14 00:02:07 Tylko teraz pytanie za 100 punktów dlaczego nie mam ogrzewania?? Daję temperaturkę na maksa a tu nic daję powietrze takie jak na dwroku i tyle a przed całym tym "zabiegiem" wszystko grało i grzło porządnie |
tomekmr LOB SYMPATYK OPEL OMEGA Lubin | 2006-09-14 00:06:35
Właśnie, nie jest to takie proste jak się wydaje. Jeśli tylko zamontowałeś cięgno to nie będzie działać. Chociaż nie wiem jak jest w manualu, to opiszę jak jest przy klimatronicu, może się przyda. Nie wiem czy uda mi się to dobrze wyjaśnić ale spróbuję. Z lewej strony cięgno jest mocowane do uchwytu, który jest zamocowany na ośce i sobie na niej luźno lata. Uchwyt jest zintegrowany z zębatką (wycinkiem ok. 1/4 koła zębatego). Pod tym jest jeszcze jedna ośka na której jest również część koła zębatego i dopiero ono steruje klapką nawiewu. Jeśli cięgno było zdjęte to dolna zębatka się przestawia i nie zazębia się z górną. przed założeniem cięgna obie zębatki trzeba zazębić (wyregulować) tak aby przy odpowiednim ruchu cięgna klapka w jednym skrajnym położeniu cięgna była zamknięta a w drugim otwarta. Przy złym wyregulowaniu zębatki ponownie mogą się rozłączyc i d..a blada, od nowa...
Jeśli komuś będzie trzeba, to postaram się bardziej rozjaśnić, ale ja do tego doszedłem sam (długo szedłem ) więc pewnie nie będzie problemu...
Powodzenia |
Maniurka78 DEADSOUL Opel Omega B Chocianów | 2006-09-14 00:48:03 Czyli ma to cos wspólnego z brakiem ciepłego nadmuchu??? Bo w moim przypadku gdziewłaczę nawiem tam wieje (nogi, głowa szyba) tyle tylko że nia mam ciepełka |
arieleb omega b kombiwar/asc ... lubin | 2007-02-12 23:33:43 Nie znalazlem tego nigdzie ale mozektos podpopwie mi. Daje nawiew na nogi w w giry pasazera leci ciepelko a na moje ledwo cos tam dmucha. Teraz zima nie chce mi sie grzeba a w lecie zapominam o tym ewentualnie nogolce moge sobe za oknem schlodzic ) |
Scooby Omega caravan 2.5V6 Warszawa | 2007-02-14 13:27:56
Przeczytaj regulamin, to ciekawe że nik nie zareagował |
Maniurka78 DEADSOUL Opel Omega B Chocianów | 2007-03-18 16:25:30 Po długich walkach udało mi się wkońcu założyć ten drucik. Niestety gdy go wyrwałem ułamałem tez plastik który go trzyma w ryzach aby nie wypoadł z ramienia prowadzącego . Jakoś tam przykombinowałem z super glutem i narazie się trzyma bo nie usmiecha mi się wyjmowanie całego kokpitu. póki co działa. Aha co du tej klapki jak ktoś tam wcześniej pisał. Nic nie musiałem ustawiać .Załozyłem drucik i jest gitarka. poniżej fotrki jak to wygląd z tym plastikiem i bez.
dodam jeszcze tylko że od strony pasażera klpka jest odrazu połączona z silniczkiem a po stronie kierowcy tylko tym drucikiem dlatego jego brak oznacza że po nogach kierowcy bedzie cały czas dmuchało. |
Maniurka78 DEADSOUL Opel Omega B Chocianów | 2007-04-12 01:03:02 To wkońcu co ci lata luźno zębatka czy cięgno. W moim przypadku nic nie musiałem ustawiać. Może miałem fara i ta klepkanie opadła na tyle żeby zębtaki się nie zazębiały. Założyłem cięgno idziła jak narazie
|
Maniurka78 DEADSOUL Opel Omega B Chocianów | 2007-04-12 23:18:31 ół jak już nie wiej u pasazera to ładnie się napsuło. po stronie pasażera to silnik kieruje klapką od nawiewu więc jeżeli ci nie wieje to coś z silnikiem a o strony kierowcy niestety żeby dostać sie do tych zębatek i oblukać o co chodzi to trzeba dechę zwalać. |