Wskazania spalania na kompie???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jadąc na trasie przełączyłem na kompie spalanie i przy równej prędkości pokazywał mi tak (fota poniżej). Czy dobrze pokazuje czy robi mnie w konia . Droga prosta i "płaska", prędkośc stała. Czy to możliwe jakbym tak jechał 100km bez zmuszenia do zwalniania,czy spalanie byłoby tak małe??? Coś tu nie gra

watpie, nie bylo lekko zgorki? wystarczy maly spad i spalani na kompie spada potem gorka i pzy sralej predosci masz wiecej.

nie, cały czas tz. stół. Rzadnych spadków albo wzniesień.

Bylo na pewno lekko z goryki. Albo powoli zwalniales. Powoli to np. 1km na kilka sekund.

BTW. Fajne masz obwodki na zegarach. homemade czy kupowane gdzies ?

Jechałem tak przez ponad 7 km i cały czas podobnie ze wzrostem do 5,4 litra i tyle. A ramiki to z allegro

Aaaa, bo ty masz rozrusznik.
To moze i dobrze ci wskazuje. Ja potrafie tak jechac ze wskazaniem kolo 6.5l.

dokladnie tak jest u mnie to samo jadac ze stala predkoscia, po prostej drodze bez przeszkod tak jest ....
ps. fajne obwodki masz ?? pochwalisz sie skad ??

pozdro

a co tam w szybie sie odbija ?? Maluch 110 ??

Mi to wyglada na Tira jadącego z na przeciwka, ale to chyba nie mozliwe ...
pzdr

Hiehie nie wiem co tam jechało byłem skupiony na tym co robię .A rameczki z alegro pochodzą

hmmm , tir z wsteczna lampka z prawej ? a moze to halogen
jadac z tempomaten , to normalne ze czasowo spada nawet do 2l
jadac bez jak puscisz noge z gazu to tez mnie bardzie ciekawi szyba w ktorej sie tak fajnie wszystko odbija
a jeszcze bardziej ciekawilby mnie ten check co sie swieci

Witam!
Szanowny kolego co do spalania to zgadzam się z innymi to normalne. Mi jak jadę 100-110km/h to wyswietla 6,5 - 7,4 i tak sobie skacze. A co do tego nieszczęsnego CHEK to proponuję to sprawdzić abyś czasami się nie zdziwił. Bo Omcię masz fajną.
Pozdrawiam

Komputer zawyża wskazania średniego spalania. Nie mam na myśli chwilowego. Jedyne co się zgadza to jeśli przemnożymy czas jazdy przez średnią prędkość otrzymamy z dużą dokładnością (pojedyńczych %) liczbę przejechanych kilometrów (sprawdzone!).
Z górki, z wiatrem itp itd komp może wskazywać również poniżej 5l/100km, sprawdziłem to na niemieckich autostradach, przy prędkościach >130km/h.Ciekawe, ale prawdziwe.
Zeby zrozumieć jak dokładne są wskazania, trzeba znać dokładnie algorytm wyliczania i zakładane tz. zapasy, jeśli wskazanie wykazuje 0 'wachy' w zbiorniku, to powinno coś tam być, aby można było dojechać do najbliższej pompy itp itd.

Co tam chwilowe Ja po 100km przejechanych droga Kraków-Sandomierz gdzies popoludniem kiedy natezenie ruchu nie bylo az tak duze wykrecilem SREDNIE spalanie 5.3! A wcale nie jest z gorki! Obroty do 2500, chyba ze musialem wyprzedzic to wtedy nie patrzylem ale to bardzo rzadko. Predkosci do ~120max. Dla ciekawostki powiem ze jadac ta trasa innym razem srednie spalanie mialem 10.3 No coz trasa pokonana znacznie szybciej a czas to pieniadz

czesc do ilu najniżej można zejsc ze spalaniem na trasie z silnikiem 2L,ktoś kiedyś testował?POZDRAWIAM

Cytat:
2006-09-15 19:05:05, cmarkk4 pisze:
czesc do ilu najniżej można zejsc ze spalaniem na trasie z silnikiem 2L,ktoś kiedyś testował?POZDRAWIAM

ale koleś
jeszcze jakieś posty z Twoim przemyślanym pytaniem?
można zejść do 0l/100km.
wożąc furę na lawecie.