MotoNews.pl

Usuniecie lakieru ze zderzaka-plastikowego jak bezpiecznie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
chcialbym bepiecznie pozbyc sie lakieru ze zderaka ktorego ktos chyba wymalowal pedzlem lub czyms, jest to dosc grubo naniesione i troche bo troche od papieru sciernego schodzi ale wiem ze to by zniszczylo ten zderzak wiec jak i cym usunac ten lakier by nie znisczyc zderzaka bo tu chodzi o kolor orginalny i unikatowosc tego zderzaka
myslalem o nitro czy da rade

[ wiadomość edytowana przez: bartong44 dnia 2006-09-13 14:42:42 ]

jedź do Castoramy i popytaj. A jak nie to TIC. Ten sklep, który Ci pokazywałem jak na giełdę do Mysłowic się jedzie.
Papierem nie próbuj bo zedrzesz fakturę zderzaka. One nie są idealnie gładkie.
A jak to nie pomoże to skontaktuj się z Boosterem bo on miał P4-ki. Miałem zabrać ale już miejsca nie było.

a po co mi FLowskie czarne P4 ? w castoramie to oni tam przewaznie o to co ja pytam nie wiedza lub nie maja a do myslowic mi sie nie chce jechac poki co nie ma czym

scansol

albo polski zmywacz do starych powlok lakierniczych czy cos koszt 8zl za flaszke 0.5

Cytat:
2006-09-13 17:51:07, PG pisze:
scansol albo polski zmywacz do starych powlok lakierniczych czy cos koszt 8zl za flaszke 0.5

scansol mi zdarl cztery warstwy lakieru z felg ale jesli masz dostep do karczera to sieknij nim KAZDY LAKIER zejdzie jakl ustawisz pozadne cisnienie

Cytat:
2006-09-13 17:51:07, PG pisze:
koszt 8zl za flaszke 0.5

eeee taka wmiare dobra nawet 16 zł bedzie kosztowac.....

Cytat:
2006-09-13 18:11:39, Mariusz126p pisze:
scansol mi zdarl cztery warstwy lakieru z felg ale jesli masz dostep do karczera to sieknij nim KAZDY LAKIER zejdzie jakl ustawisz pozadne cisnienie

kazdy lakier ktory zostal nalozony na odpier.... sie ....

Cytat:
eeee taka wmiare dobra nawet 16 zł bedzie kosztowac....

zalezy gdzie kupowac

Cytat:
2006-09-13 18:14:02, SzymonX pisze:
eeee taka wmiare dobra nawet 16 zł bedzie kosztowac.....

Szymus my chyba w zlym sklepie sie zaopatrujemy, tak przeplacac...

Cytat:
2006-09-13 14:16:17, bartong44 pisze:
myslalem o nitro czy da rade [ wiadomość edytowana przez: bartong44 dnia 2006-09-13 14:42:42 ]

Nitro rozpuszcza plastyk.
Jeśli masz w nadmiarze stary płyn hamulcowy to możesz nim spróbować. Zależy jaka to farba była - akrylowa zwykle schodzi jak sie troche pomoczy, ale z olejną bywa gorzej.

o scansolu tez myslalem ale czy to nie znisczy plastiku ? lub podobny srodek

scansol mi nie zmyl nawet 1 warstwy lakieru z alpinek

Cytat:
2006-09-14 07:20:55, cypherius pisze:
scansol mi nie zmyl nawet 1 warstwy lakieru z alpinek

tego trzeba sporo nalozyc jedna pozadna wartwa i zlazi wszystko

bartong44 jest fajny srodek w sprayu 24zl 500ml (taki scansol ale latwiejszy do rozprowadzania )

no ale czy plastiku to nie wyzre

Nie uzywaj scansolu na plastik , wedlug mnie jedynie co mozesz zrobic to przeszlifowac zderzaki papierem i prysnac struktura

spróbuj płynu do mycia silnika FULAR . ja nim myłem różnego rodzaju gumki przelotowe, plastiki i powem Ci że podkłady i baranki ładnie schodziły. tylko że wlałem to do wiadra i powrzucałem tam te wszystkie drobiazgi na noc. na drugi dzień gumy jak nówki. plastiki jak za długo pomoczyłem to się trochę białe zrobiły, ale też się umyły. teraz muszę oponki doczyścić z baranka, tylko jak ja je włożę do tego wiadra

a jak nie tym płynem, to faktycznie płynem hamulcowym pomalować i zostawć, pilnować żeby nie wyschło. po kilku dniach pownno zejść. mnie w każdym razie zeszło wszystko do blachy w bagażniku jak wyciek miałem
scansolem troszkę strach bo to agresywne dziadostwo i może naruszyć powierzchnię plastiku.

[ wiadomość edytowana przez: Angus dnia 2006-09-15 00:55:44 ]

Cytat:
2006-09-15 00:54:18, Angus pisze:tylko jak ja je włożę do tego wiadra

Wrzuć to wrzystko do wanny