Gdzie my żyjemy??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Sądziłem, że w tym kraju, pod wiadomymi rządami nic już mnie zadziwi.
Myliłem się

Proponuję tak od razu z rozpędu:
zakazać recytacji wiersza Kaczka dziwaczka,
zdjąć z anteny bajki Kaczor Donalda, Chip i Dyle (choć nie kaczory ale bliźniaki),
zakazać używania na plaży kół ratunkowych z kaczuszką z przodu.
zmienić nazwę kaczki podawanej w szpitalu.
Brak słów.
Dokąd my zmierzamy??

słyszałem o tym juz dziś w TV podawali poprostu robi sie rezim Kaczorów (coś na styl rezimu Łukaszenki) no ale wkońcu to demokracja na styl kaczyńskich , powiem tylko tyle ze komuchów nienawidziłem ale oni byli mądrzejsci niz ci co teraz są u władzy....

Komentarz jest zbędny

Kitza dopóki jedni drugich nie będą szanować (PO - PiS i PiS - PO) tak będzie cały czas. Chodzi chyba tylko o to aby wywołać kolejną aferę. Ja głosowałam na PiS i nie podoba mi się komentarz piekarza ale nie popieram też pomysłu wicemarszałka.

Szczerze, wstyd mi za kaczorow, czemu jeszcze nie bylo zadnego zamachu ?

Nie wiem czy szacunek tu cokolwiek zmieni i czy kiedykolwiek dojdzie do tego że jedni będą szanować drugich. Polityka to brudna gra i to raczej nigdy się nie zmieni.
W tym akurat przypadku chodzi raczej o pozbycie się przeciwnika pod pretekstem takim jak widać.
Najgorsze dla mnie jest to, że powoli zakrawa to na paranoję.
Niedługo strach będzie np w pracy opowiedzieć kawał z udziałem kaczek (nie Kaczyńskich) bo nie daj Boże mój przełożony będzie ze słusznej partii i wylecę na zbity pysk bo poczuje się urażony.

Jedno wiem. Do urny wyborczej nie prędko podejdę.
Nie ma już dla mnie nikogo na scenie politycznej komu mógłbym choć odrobinę uwierzyć w to co mówi

Cytat:
Jedno wiem. Do urny wyborczej nie prędko podejdę

więc nie narzekaj że ci źle. ci co niegłosują oddają pole lepperom i giertychom.

i zowu kolejna popaprana sprawa

od samego początku wszstkim mówiłem żeby głosowali na PO

a teraz co...
mamy to co mamy i cały świat się z nas śmieje

Cytat:
W tym akurat przypadku chodzi raczej o pozbycie się przeciwnika pod pretekstem takim jak widać.

Ale to tyczy i jednej i drugiej strony sceny politycznej.

Cytat:
2006-09-13 22:00:32, kitza pisze:
Jedno wiem. Do urny wyborczej nie prędko podejdę.

Kitza, w tych wyborach "moi" przegrali, "zwycięzcy" narobili wstydu na cały świat i myślę, że w następnych wyborach trzeba będzie wziąć udział, choćby dlatego, żeby nie było więcej takich rządów.

Cytat:
2006-09-14 00:16:18, rogacek pisze:
więc nie narzekaj że ci źle. ci co niegłosują oddają pole lepperom i giertychom.

Nie narzekam że mi źle.
Komentuję jedynie otaczającą mnie coraz bardziej dziwna rzeczywistość.

Madziu, zgadzam się. Popaprańcy są bo obu stronach ale odnoszę wrażenie, że granicę absurdu PiS przekracza znacznie częściej.

Co do wyborów to zawsze klnę i zasięgam się że nie pójdę ale w danym dniu przychodzi właśnie taka myśl że nie idąc oddaje głos tym na których bym nie zagłosował i idę
Człowiek to takie durne zwierze, które ciągle się łudzi, że może akurat tym razem będzie lepiej.

Cytat:
2006-09-14 08:38:27, kitza pisze:
Człowiek to takie durne zwierze, które ciągle się łudzi, że może akurat tym razem będzie........

leper

dobra, dobra, już nie będę

Jak będzie leper to emigruję