MotoNews.pl

Lanos mi szarpie!!!help

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktos moze zna odpowiedz na rozwiazanie problemu "zajaca" w Lanosie (1.5 16v)?
Wymienilem swiece,przewody i cewke i nadal kiedy silnik jest zimny szarpie mi przy dodawaniu gazu.
Co to moze byc?
Pozdrawiam

To może być chyba nie to forum.

PS. A swoją drogą, to w służbowym miałem to samo.

Cytat:
2006-09-14 19:33:54, piotr_ek pisze:
To może być chyba nie to forum. PS. A swoją drogą, to w służbowym miałem to samo.

Piotr'ek ma rację. Chyba najwłaściwsze będzie TO forum.

Cytat:
2006-09-14 19:25:48, karolm pisze:
Czy ktos moze zna odpowiedz na rozwiazanie problemu "zajaca" w Lanosie (1.5 16v)? Wymienilem swiece,przewody i cewke i nadal kiedy silnik jest zimny szarpie mi przy dodawaniu gazu. Co to moze byc? Pozdrawiam

Napisz coś więcej...przebieg , czy ma LPG (i ewentualnie jakie), czy obroty nie pływają, jakieś większe problemy jakie ostatnio miałeś z autem.

Cytat:
2006-09-14 20:27:07, AsterixGal pisze:
Napisz coś więcej...

Rozumiesz... NIE TO FORUM! A jak osobiście jesteś ciekaw to pisz na priv!!!

Cytat:
2006-09-14 20:53:21, piotr_ek pisze:
Rozumiesz... NIE TO FORUM! A jak osobiście jesteś ciekaw to pisz na priv!!!

No...ja jestem na własciwym

Ale jesteście nie mili wywalacie gościa na zbity ryj, przynajmniej go pocieście mi jak espero szarpało na pb to zaplaciłem ----> 350 zl , czyszczenie przepustnicy i jej ustawienie. A teraz zmykaj na forum Lanosa.

[ wiadomość edytowana przez: misiekwwa dnia 2006-09-15 07:49:27 ]

Ale jesteście, kolega zwrócił się do starszej i bardziej doswiadczonej braci o pomoc, widocznie forum lanosa to forum dyskusujne bardziej o niczym niż o czymś. To nas powinno cieszyć, że ludzie jeżdżący innymi modelami DU zwracaja sie do nas o radę. Można było krótko, tak jak Piotr-ek, ewentulanie zaproponować pomoc na priv. Zresztą nasze forum nie ucierpi od kilku wątków nie zwiazanych z ESPERO. Zreszta to się juz tu dzieje, wątki o DVD (żeby jeszcze o samochodowych), aparatach cyfrowych (sam się do tego przyczyniłem ) i uważam ze to niczemu nie przeszkadza, ważne by ESPERO było na forum na pierwszym miejscu.

No klubowiczom wolno trochę więcej sobie pofolgować na forum.
Powiem nieskromnie, że czyszczenie przepustnicy w Lanosie również pomogło... ale na miłość boską nie za 350 zł!!!

Rady mam 3:
Zaslep przewod podcisnienia od MAP i sprawdz (bedzie okey padl map ...70zl)
Odkręcić przepustnicę od VGISa i wyczyscic (bywa ze potrafi sie kompletnie zapchac)
Test na wiązki elektryczne dochcodzace do silnika (poruszac nimi na pracujacym silniku i kontrolowac obroty....ta wiazka to chyba najbardziej badziewny element lanos...kable sa najnormalniej w swiecie poskrecena bez lutowania i sniedzieje polaczenia potrojne...jest ich tam chyba

jak nie pomoze to tylko mechanik (cudotworca)