| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
HEMIGTX F&F MEMBER PF125p/Polonez C 1983 Większyce | 2006-09-15 21:24:10 witam
mam dylemat poniewaz skladam auto dla znajomego i wlasnie jestem na etapie skladania silnika,przywiozl on mi drugi silnik ktorego poprzedni wlasciciel nierobil bo kupil silnik z autkiem a jako,ze upala teraz 900K to 650 przygarnal kumpel.Silnik jest podlubany ale jest dylemat,niewiem jaki walek siedzi w nim,wiadomo mi tylko,ze jest to walek robiony u p.Halczynskiego ale nic wiecej mi na jego temat niewiadomo. Zmierzylem jego krzywki za pomoca suwmiarki i wyszly takie wyniki: idac od strony rozrzadu:35,4mm, 35,2mm, 35,1, 34,75mm Wyniki te sa troche dziwne jak dla mnie poniewaz krzywki sa niejednakowe i ich wys. spada w dol:/ Pytanie jakie mnie trapi dotyczy glownie luzow zaworowych ktore musze ustawic,jaki luz maja miec zawory ssace i wydechowe.
Glowica jest zjechana 4mm a zawory ssace sa wieksze(niewiem z jakiego auta) i sa rowniez glebiej osadzone. |
bizer_trikolor F&F Wolny Słuchacz :) DrutKar 652 Toruń | 2006-09-15 22:22:50 tu chyba tylko pavlus moze pomóc |
pavlus (S) Furious Moderator 126p | 125p Kraków | 2006-09-17 21:30:12 Jeśli to nasz wałek to muszą być oznaczenia na powierzchni montażowej koła rozrządu. Chyba że to jakiś bardzo, ale to bardzo stary wałek. Najlepiej zrób fotki.
Same "wysokości" krzywek nic nie znaczą, zmierz jeszcze "szerokości". Co do luzów to do wszystkich wałków zalecamy raczej luzy fabryczne, ewentualnie o 0,05mm mniejsze. |