Jakie auto kupic?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam zacnych forumowiczów po 2 miesiecznej przerwie
Mam teraz do was małe pytanko
CHciałbym kupic samochód za ok 9-10 tys max. Najlepiej z gazem, ew diesel rocnziki 1993 i młodsze. Esa nie bede qpował bo ma ojciec i wujek golfa ma kuzyn;d wiec trzeba co innego hehe.
Tak sie zastanawiałem i chciałbym:
- honda civic 1.5-1.6
- mazda mx6
- calibra
- corolla

Sam tez nei wiem cyz moze próbowac pojechac za granice czy co. Moze ktos z was ma jakies kontakty wie o jakims samochodzie? Albo poprostu niech mi doradzi co kupic. Moga byc tez inne propozycje. Dzieki za odpowiedzi
pozdr
wojtus1199

moze jakas honde accord??

acord to chyba inne przedział cenowy;/

eee z tego rocznika co piszesz w tej cenie to pewnie znajdziesz

Sportowe - Mazda lub jakis Nissan np 100NX lub 200NX
Lub inaczej Primera GT lub Sunny GTI
Ciezko o civica w dobrym stanie.
Jak ma byc auto do jazdy na codzien to Corolla jest bardzo dobrym wyborem - nie pali duzo i bardzo niezawodna.
A moze cos z innej parafii - Scorpio. Za te 10tys spokojnie kupisz z LPG i skorami (ale to moze tylko moj film na ten samochod daje o sobie znac caly czas szukam scorpiona w dobrym stanie za git kase )
Pozdro
Kamyk

Ta Scorpio Cosworth 2,9 w pełnej opcji poezja z sekwencyjnym gazem

a ja słyszałem z e civici sa nei do zajechania. Forda zadnego nie chce. Nissan 100 nx mi sie nie podoba, 200sx z gazem i z tego rocnzika to bedzie chyba zbyt drogi. Bo tam jest torbo itp. nie wiem jak sie sprawuje gaz na turbo.
silnik 2.9? ile to pali albo lepiej nie mow. ja studiuje i nie pracuje, wiec spalanie tez istotne

[ wiadomość edytowana przez: wojtus1199 dnia 2006-09-17 09:57:15 ]

Calibre odradzam, bo pali ile widzi...

A nie myślałeś o BMW 316, ew 318 - E-36 z tego rocznika i w tym przedziale cenowym kupisz już bardzo ładną na felach z full elektryką, etc...

myślałem, ale z tego co sie orientuje to raczej drogie utrzymanie, kradną no i nie chce byc od dresów wyzywany. ale taka e36 cupe fajna

Ja bym polecał mazde sportowa sylwetka raczej auto niezawodne i ma buta a czesci hmmm wiadomo maja swoja cene

którą? mx6 rozumiem mi włąsnei ona tez sie podoba, ale nie ma jej duzo. Jak by ktos z was wiedział o jakims samochodzie z tego przedzialu to dajcie tez znac

Cytat:
2006-09-17 09:55:58, wojtus1199 pisze:
silnik 2.9? ile to pali albo lepiej nie mow. ja studiuje i nie pracuje, wiec spalanie tez istotne

No to masz wersje 2.3 ktora Ci spali ok 15l gazu po miescie to masz ok 33zl przy cenach 2,2zl za l a to i tak b.duzo.
No sobie policz ile by auto musialo palic na benzynie zebys sie zmiescil w 33zl
Scorpio jest bardzo niedocenianym autem a to przeciez bardzo komfortowa limuzyna.
Jezeli liczysz koszta to czemu zastanawiasz sie nad sportowa mazda - to spali duzo + czesci bywaja drogie i czasami trzeba sie mooocno natrudzic zeby znalezc je po dobrych (czytaj wysokich lecz nie zabojczych) cenach.
Pozdro
Kamyk

z tego co czytałem to mazda mx 6 wcale nei pali tak duzo, jak sie nie przesadza to nawet bardzo rozsądnie, co do cześci to kosztują dużo ale nie trzeba ich często wymieniac

ja brałbym mazde lub civica
Fajne autka i super silniki

http://www.allegro.pl/item126699882_mazda_mx6_tuning_najladniejsza.html

licytuj heh

zdecydowanie mazda super autko.

no wlasnie wiem ze super. ale malo ich jest, no i ciezko sie zmiesciec w 9 tys. zeby było z gazem. a moze by pojechac za granice i samemu pryzwiesc? co myslicie? robi ktos z was takie wycieczki?

Cytat:
2006-09-17 10:52:22, wojtus1199 pisze:
z tego co czytałem to mazda mx 6 wcale nei pali tak duzo, jak sie nie przesadza to nawet bardzo rozsądnie, co do cześci to kosztują dużo ale nie trzeba ich często wymieniac

to kup forda probe GT:] od 93r w tej nowej budzie taki zaokraglony!! to jest to samo co mazda mx-6, tylko rozni sie nazwa i troche wygladem z zewnatrz. Tak to jest mazda!!:] wiec mial bys zakamuflowanego japonczyka tak jak ta

tez sie zastanawiałem nad proboszczem;d
jak tam u niego z awaryjnością i karoserią? tylko ze mx 6 bardziej mi sie podoba hehe;d ale pewnie i tak mnie nie bedzie stac;/ na nią

Do zakupu kontrolowanego się zapisz A tak poważnie, to możesz poszukać starszej corolki z dieslem. Nie do zajechania... Np. COROLKA DIESEL. Mocy co prawda nie ma za wiele, więc jeśli szukasz czegoś z dreszczem, to odpada w przedbiegach... Ale wolnossący diesel toyoty potrafi 1mln km przejechać A brzydka nie jest IMHO...

[ wiadomość edytowana przez: mariobros dnia 2006-09-17 17:56:04 ]