[126p] wypadajacy krociec odpływu z gaznika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czesc

mam problem bo juz drugi raz wypadł mi króciec i paliwo zaczeło chlapać po komorze

najgorsze ze była to godz 2 w nocy

macie na to jakiś patent

przewód paliwowy nie jest za krótki i zawsze zakładam nowa pokrywkę gaznika

Cytat:
2006-09-17 12:33:45, jozekrj pisze:
czesc mam problem bo juz drugi raz wypadł mi króciec i paliwo zaczeło chlapać po komorze najgorsze ze była to godz 2 w nocy macie na to jakiś patent przewód paliwowy nie jest za krótki i zawsze zakładam nowa pokrywkę gaznika

to delikatnie młotkiem wbij albo przyklej albo inną pokrywke

osadz na DISTALu i powinno byc git

distal jest chyba najlepszy jezeli chodzi o klejenie silnikowych taili, sruba z kolektora w głowicy kumpla wklejiona na distalu dała rade pół roku

Cytat:
2006-09-17 13:57:18, _Arti_ pisze:
distal jest chyba najlepszy jezeli chodzi o klejenie silnikowych taili, sruba z kolektora w głowicy kumpla wklejiona na distalu dała rade pół roku

nie jest najlepszy są jakieś do klejenia szpilek w pastach to dopiero klej

Potwierdzam, klej anaerobowy do polaczen stalych Loctite, Chester, Technicoll. A jak nie to palnik, topnik, lut i sobie to wlutuj, ZnAl lutuje sie calkiem dobrze. Tylko najlepiej przed lutowaniem wygrzej cala pokrywe zeby sie nie zwichrowala od miejscowego podgrzania

Ja miałem ten problem na rajdzie- musiałem go załatwic szybko majac tylko podreczne narzedzia- miałem tez ostre obcegi- wystarczy ze zaciskajac nie za mocno obcegi na króćcu zrobiłem na nim wiele małych karbów na całej powierzchni po czym nabiłem go lekko na swoje miejsce- gaznik podobno do dzis sie trzyma kupy i nie cieknie...

dzieki za pomysły sprubuje połaczyc pomysł HNT z klejeniem ( znalazłem jakis klej do klejenia metali 3M 95zł za 50ml chyba bedzie dobry )

najbardziej dziwi mnie ze zdazyło sie to 2 razy w ciagu 3 miesiecy

Cytat:
2006-09-20 14:48:06, jozekrj pisze:
dzieki za pomysły sprubuje połaczyc pomysł HNT z klejeniem ( znalazłem jakis klej do klejenia metali 3M 95zł za 50ml chyba bedzie dobry ) najbardziej dziwi mnie ze zdazyło sie to 2 razy w ciagu 3 miesiecy

Ty chcesz wydać te 95 zeta? Trochę to drogo po mojemu.

Weź nagwintuj ten krociec, albo zrób małe, prostopadłe rowki pilniczkiem i wklej na poxipol

inne kleje sa tansze. przetestuj chociazby epoxy metal dragona. dostepne w kazdym markecie chyba.