Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() bebo Omega A 2.0 i bolesławiec | 2003-05-11 17:04:58 No właśnie, co z tym zrobić. Po deszczu mam mokro z jednej strony w bagażniku. Uszczelka wygląda normalnie. Nie wiem czy wymieniać na nową, czy sa może jakieś płyny uszczelniajace. Bebo |
![]() HEVA Senator B 3.0 24V Bydgoszcz | 2003-05-11 17:13:42 Przy suchej pogodzie i suchym bagazniku zlej auto (klape bagażnika) powoli wodą z węża i polukaj co i jak. Moze cieknie przez jakąs dziurkę po odkręconym elemencie, a może uszczelki nie dociągają... |
![]() daro_el opel omega A Elbląg | 2003-05-11 18:12:40 czesc. u mnie bylo to samo tylko ze tak mi fachowcy wkleili tylnia szybe ze woda dostawala sie pod szyba i wylatywala w miejscu gdzie jest laczenie blach dachu z blotnikiem tylnim sam nie wiedzialem co to jest ale zajarzylem wiec moze i twoje autko mialo wymieniana szybke i teraz cieknie. jedyny sposob to ja wyciac i jeszcze raz wkleic . pozdrowienia |
![]() bebo Omega A 2.0 i bolesławiec | 2003-05-11 20:09:05 Spróbuje zlać auto wodą i sprawdzić. Szyba z tyłu nie była wymieniana. |
![]() JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2003-05-11 21:05:19 Sprawdź czy kanały odwadniające w rynience kufra nie są zatkane, to samo w samym kufrze. Jeśli pozapychane to woda nie odpływa. Takie kanały są też w uszczelce i mają ujście do rynienki, trzeba je też udrożnić. |
![]() robert_kraków vectra b KRAKÓW | 2003-05-11 22:39:54 dwa pewne trafienia to:
miejsce styku szyby w dolnym narożniku z nadwoziem miejsce łączenia blach nadwozia na błotniku obok uszczelki bagażnika (widoczne tylko po otwarciu klapy) |
![]() bebo Omega A 2.0 i bolesławiec | 2003-05-12 07:05:32 No własnie, jak? ![]() |
ARAK Tom.Maz | 2003-05-29 20:21:17 mam ten sam problem walcze z tym kilka lat i chyba bede musial wyjac szybe a robilem rozne cuda ![]() |
Arek331 Opel Omega A 2,6i Bielsko-Biała | 2003-05-30 13:54:12 He........ i u mnie bylo to samo po jednej stronie. Je zrobilem tak:
w sucha pogode zlalem autko woda i zaraz wykrylem miejsce przecieku - na laczeniu blach blotnika. Nastepnie starannie wytarlem to miejsce i wysuszylem, pozniej troszke silikonu sanitarnego i narazie jest ok, kwestia jak dlugo.....?? bo silikon po pewnym czasie zaczyna puszczac na styku z blacha.... Pozdrowka Arek |
![]() pawelek17 omega 2,5 v6 kamionki | 2006-03-27 16:47:29 "klej do blach -uszczelniacz "w każdym sklepie z lakierami samochodowymi ,jeśli pooglądacie dokładnie auto to niektóre połączenia fabryczne są dodatkowo właśnie tak zabezpieczone.Jeden kartusz ok 30,-.U mnie zdało egzamin . |
![]() Joka89 OPEL OMEGA Zgierz | 2006-03-27 22:57:52 a co powiecie na mokre plamy pod dywanikami zacieki od kierowcy do tyłu pod nogi az wycieraczka od spodu mokra |
jarn LOB SYMPATYK Omega MV6 Białystok | 2006-03-28 16:48:40 Sprawdź też czy Ci czerwona zaraza nie zżarła połączenie dna bagażnika z błotnikiem. W nadkolach podczas jazdy po mokrej nawierzchni jest spore ciśnienie i najmniejszą dziurką woda się wszędzie dostanie! ![]() |
omegafan LOB SYMPATYK Omega włocławek | 2006-03-28 16:59:35 U mnie do bagażnika jak ciekła woda to winna okazała sie uszczelka bagażnika(wyglądała na dobrą) oraz mała dziurka pod kloszem.
pozdrawiam |
Zjak LOB SYMPATYK Opel Omega B Lublin | 2006-04-01 14:23:33 Witam.
Ja to zjawisko opisywałem w ubr. Może mówimy o róznych miejscach, ale u mnie cieknie po prawej stronie za podnośnikiem i trójkątem tam gdzie one mają swoje miejsce. Jest tam otwór technologiczny i jak się włoży rękę to mozna wyczuć krople wody, które kapią akurat na leżący podnośnik. Na zewnątrz pozaklejałem taśmą izolacyjną wszystkie połączenia blach przy rynience i dolnym rogu tylnej szyby i nic to nie dało tak jakby trochę mniej, ale po intensywnych opadach i tak ciekło. To zrobiłem w ten sposób, że między podnosnik a trójkąt włożyłem szczelny woreczek foliowy ze szmatą w środku i jak cieknie to wsiąka w szmatę. Po deszczu sprawdzam czy jest mokre czy nie i ewentualnie to wyjmuję, szmatę do suszenia i zakładam inną. I teraz wiem, że mi tam nie będzie nic gniło. Po zimie jak to wyjąłem to ze szmaty i woreczka wykręciłem może ze szklankę wody. Myślę, że na to cieknące miejsce nie ma innego sposobu. Po lewej stronie za kołem zapasowym też są krople ale dużo mniej i tam nie cieknie na tapicerkę. Takie są moje spostrzeżenia o tym cieknięciu. Pozdr. |