Sworznie drzwi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wiem ze temat był wiele razy poruszany, ale to wrazliwy temat dla tych ktorych wkur... ciagle stukanie w drzwiach. Kupiłem te sworznie przeszło rok temu dalej majatek bo cale 4,6 ale nie wazne. Stare szczegolnie w przednich dniach przednich stukaly jak nic. Jak zobaczylem je za bardzo nie wiedzialem jak sie do nich zabrac, wiec walnalem te stare mlotkiem i pomoglo na kilkaset km. Ale teraz znow napierd... i Tu moje pytanie w ktora strone sie je wybija jak one sa na gorze tak rozplaszczone??? Nie chcialbym cos nie tak zrobic, oprocz sworzni stuka jeszcze sworzen ogranicznika ale z nim to problemu net

Jak na górze rozpłaszczone to chyba do góry.
A atak poważnie to mi się udało wymienić tylko dolne.Górne nie bardzo chciały się ruszyć narzędziami z biedronki.

Witaj
Ja wybiłem oba sworznie. Miałem przygotowany wybijak o srednicy troche mniejszej niż srednica sworznia., dlugosci sworznia. Poszło bez problemu. Przed założeniem nowych sworzni nie zapomnij nasmarowac ich dobrze. Ja juz jeżdrze ponad rok i jest OK.

pozdrawiam
markus

Witaj
Ja wybiłem oba sworznie. Miałem przygotowany wybijak o srednicy troche mniejszej niż srednica sworznia., dlugosci sworznia. Poszło bez problemu. Przed założeniem nowych sworzni nie zapomnij nasmarowac ich dobrze. Ja juz jeżdrze ponad rok i jest OK.

pozdrawiam
markus

Cytat:
2006-09-19 11:12:45, markus pisze:
Ja juz jeżdrze ponad rok i jest OK. pozdrawiam markus

Narazie też nie puka.Górne będe robił w sobote na działce.
Trochę obciach tak walić młotkiem pod blokiem

z przednich drzwi to bułka z masłem ale jak oba sworznie w tylnych drzwiach wymienić

Bardzo pomocne przy wybijaniu sworzni jest wczesniejsze wybicie sworznia ogranicznika co powoduje ze drzwi mozna szerzej otworzyć

ja kupowalem sworznie w ASO i polecam wziac sprzet mierniczy bo maja rozna grubosc i srednice

wybija sie je do gory... ja to zrobilem w 15 min , mlotek i dobry duzy wkretak... pare stukniec i poszlo gladko. uwazaj tylko jak bedziesz wybijal te gorne wybijal zeby ci drzwi nie spadly, ale to pewnie wiesz.